Tile Sticker kan sættes fast på stort set hvad som helst, du ikke vil miste.

Tile Sticker

Tile Sticker er en smart måte å merke verdigjenstander på.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Tile
9.3

Tile Sticker er en svart liten brikke som mest av alt minner om en stor halspastill. Tanken er at man skal feste Tile Sticker på ting som lett blir borte, det være seg en fjernkontroll, en sykkel eller annet, ved hjelp av den selvklebende baksiden.

Deretter finner du Sticker med Tile-appen på telefonen. Appen benytter Bluetooth-funksjonen på telefonen til å registrere hvor nær du er den lille brikken. Når du nærmer deg, vises det med et økende antall grønne ringer i appen. Samtidig kan du trykke på en knapp i appen som får Tile Sticker til å gi fra seg en alarm, slik at du for eksempel kan finne fjernkontrollen mellom sofaputene.

Den funksjonen virker som en drøm. Vi fant lett frem til Sticker, selv om en medhjelper hadde gjemt den på et kaotisk barnerom.

Det sier seg selv at ikke Tile strekker seg lenger enn den maksimale Bluetooth-rekkevidden på 10–15 meter, og derfor er du avhengig av andre Tile-
brukere hvis du vil lokalisere en stjålet sykkel: Når mobiler med Tile-appen er innen rekkevidde av en Tile Sticker, sender de nemlig melding til Tiles-serverne om hvor brikken (og dermed sykkelen) befinner seg. Da viser Tile-appen plasseringen på et kart. Funksjonen virker best i større byer, der det er størst sannsynlighet for at en annen bruker kommer i nærheten av Tile-enheten, slik at den registreres av appen.

Tile har også lansert nye utgaver av flere andre Tile-brikker, blant annet Tile Mate til å feste på nøkkelringen, og Tile Slim som har størrelse og form som et bankkort, slik at du kan ha den i lommeboken. Funksjonaliteten er i utgangspunktet den samme i alle Tile-produktene, og du finner dem fra den samme mobil-appen.


+ God app

+ Liten og diskré

– Virker best i større byer

Conclusion

Tile Sticker er en smart måte å merke verdigjenstander på.

Spesifikasjoner

Merke
Tile
Produkttype
Elektronisk sporing / merking
Tilkobling
Bluetooth