TP-Link KL130 har cirka samme størrelse og lysstyrke som en gammeldags 60-watts pære med stor fatning.

TP-Link KL130

KL130 er lett å styre med den brukervennlige appen. Du slipper å bruke en egen hub, og prisen er uansett rimelig.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #TP-Link
9.1

Nettverksprodusenten TP-Link har for alvor begynt å levere utstyr for smarte hjem. I tillegg til flere forskjellige lyspærer har de også produkter som smarte støpsler som kan brukes til å slå strømmen i kontakten på og av via en app.

Mange av TP-Link-produktene styres fra gratisappen Kasa, som du kan laste ned til til Android og iPhone/iPad. Også overvåkingskameraer fra TP-Link benytter Kasa, slik at du kan bruke den samme appen til å tidsinnstille og fjernstyre belysning, og til å holde øye med hus og hjem når du selv er et annet sted. Det er ganske praktisk.

Kasa er en oversiktlig app med faner øverst for de forskjellige produkttypene. Vi testet den sammen med den avanserte fargelyspæren TP-Link KL130.

Pæren er forholdsvis tung, men den har omtrent samme form og størrelse som tradisjonelle glødelamper, så den bør passe i de fleste lamper.

Det er lett å få pære og app til å snakke sammen. De må bare være på det samme nettverket når du starter oppsettet, og da er det bare noen få trykk i appen som skal til før de kommuniserer.

Oversikten over pærene du har, er pedagogisk og enkelt bygd opp. Ved hver pære er det en på/av-knapp. Hvis du vil endre fargen på lyset, er det bare å trykke på navnet til pæren i listen.

Her ser du også strømforbruket. Appen registrerer nemlig hvor mye strøm pæren har brukt og viser hvor mye du har spart sammenlignet med en tradisjonell 60-watts glødelampe. Appen kan vise en oversikt over dagen i dag, den siste uken eller en hel måned, så det er god mulighet for å få oversikt over strømforbruket.

Du kan opprettet forskjellige scener i appen, slik at du for eksempel kan slå av alle TP-Link-lampene i hele huset med et enkelt trykk når du legger det. Hvis du vil dempe lyset i stuen før du setter deg for å se en god film, ordner du også det med ett trykk.

Hvis du kan nøye deg med en pære som bare gir hvitt lys, kan du spare en hundrelapp ved å velge den litt enklere modellen, KL120, der du bare kan endre fargetemperaturen på lyset.


+ Hub er ikke nødvendig

+ Brukervennlig

+ Samme app styrer også kameraer og annet

+ Enkelt oppsett

Konklusjon

KL130 er lett å styre med den brukervennlige appen. Du slipper å bruke en egen hub, og prisen er uansett rimelig.

Spesifikasjoner

Merke
TP-Link
Produkttype
Smart pære
Tilkobling
E27-fatning