Med app'en kan du styre lyset i hver enkelt pære.

Twinkly Festoon

Festoon er en en god idé, men fargene er ikke helt ensartet, og det blir dyrt å lyse opp hele hagen.

av #Diverse #Twinkly
6.7

Sommerens grillfester får et ekstra løft med lyskjeden Festoon fra Twinkly. Festoon består av 20 fargede lys som kan fjernstyres fra en app på telefonen.

Det høres jo enkelt ut, men teknologien bak Festoon er ganske avansert. Når du har hengt opp lysene i for eksempel et tre og har koblet til strøm, må du først bruke telefonen til å filme lyskjeden ved hjelp av Twinkly-appen. Lysene blinker vekselvis mens appen kartlegger hvor de befinner seg. Når prosessen er fullført, kan appen styre hver enkelt lampe og lage flotte mønstre. Mønstrene følger ikke bare plasseringen av lysene, men utnytter informasjonen om hvor de er plassert i forhold til hverandre. På den måten kan du for eksempel tegne et norsk flagg eller få lyset til å bølge opp og ned.

Det ville vært mer virkningsfullt hvis det hadde vært flere lamper. De 20 lysene i pakken er for få når man vil lage mønstre, og 20 ekstra lys koster altså 1400 kroner. Dermed blir det en dyr fornøyelse å lyssette festen med fargede pyntelys.

Vi hadde også problemer med at enkelte av lysene ikke hadde samme farge, selv om vi hadde valgt at fargen skulle være lik på alle.

I desember testet vi den noe mer vellykkede juletrebelysningen Strings fra samme produsent. Den har hele 250 små LED-lys, og det gir en mye finere lysopplevelse enn du får med Festoon. Testen av den kan du lese i Testsonen.


+ Smart app

+ Du kan lage dine egne mønstre

– For få lys

– Problemer med fargene

Konklusjon

Festoon er en en god idé, men fargene er ikke helt ensartet, og det blir dyrt å lyse opp hele hagen.

Spesifikasjoner

Merke
Twinkly
Produkttype
Festlys