ADATA SC685 syner ikke af meget, men hastigheden er imponerende.

ADATA SC685 Ultra Slim 500 gigabyte

Ekstremt rask ekstern SSD-lagring, og det gjenspeiles i prisen.

av Morten Skeldal Østergaard #Harddisk #ADATA
9.4

Det er vanskelig å unngå alle flaskehalser når man skal overføre filer til og fra en pc. Med ADATA SC685 er du i hvert fall sikker på at det ikke er det eksterne lagringsmediet som begrenser hastigheten. SC685 er en liten boks med integrert SSD-lagring. Den kobles til en USB-port i pc-en og kan brukes som en vanlig ekstern harddisk, til å kopiere filer til og fra maskinen. Forskjellen er at det går mye fortere.

Vi målte en overføringshastighet på 559 megabyte i sekundet og en skrivehastighet på 522 megabytes i sekundet. Det er den raskeste USB-overføringen vi noen gang har målt. Vi trodde først at noe hadde gått galt under overføringen da det bare tok et par sekunder å overføre en hel spillefilm til disken, men alt var i sin skjønneste orden.

Den høye hastigheten skyldes at SC685 følger den nyeste og raskeste USB-standarden, 3.2. For å få fullt utbytte av dette må du imidlertid ha en USB-port i pc-en som følger samme standard, og det er foreløpig en sjeldenhet. Hvis du har en stasjonær pc, kan du oppgradere den ved å kjøpe et PCIe-utvidelseskort som gir en USB 3.2-port på baksiden av maskinen.

Disken er også bakoverkompatibel, slik at du kan bruke den med tidligere USB-versjoner, men da blir selvfølgelig hastigheten tilsvarende lavere.

ADATA SC685 er på størrelse med en liten bunke kredittkort og veier nesten ingenting. Dermed er den perfekt å bruke sammen med en bærbar pc.

Hvis du primært er ute etter mengder lagringsplass, kan du få en tradisjonell snurredisk med cirka åtte ganger så høy kapasitet for samme pris. Hvis du derimot vil ha den raskeste og letteste lagringsløsningen til filene dine, er ADATA SC685 midt i blinken.


+ Ekstremt rask

+ Liten og lett

– Høy pris per gigabyte

Konklusjon

Ekstremt rask ekstern SSD-lagring, og det gjenspeiles i prisen.

Spesifikasjoner

Merke
ADATA
Type
Ekstern SSD
Kapasitet
500 GB
Tilkobling
USB C 3.2
Pris per gigabyte
2,40 kroner
Størrelse
54,8 x 84,7 x 9,5 mm
Annet
Vekt 35 gram