Drobo 5C

Drobo 5C gjør det til en enkel sak å få enorm lagringsplass til alle dine pc-er og andre enheter. Du får gode overføringshastigheter og flere smarte funksjoner.

av Mathias Alsted Lund Flinck #Harddisk #Drobo
8.7

Drobo 5C er beviset på at det ikke behøver å være vanskelig å utvide lagringsplassen på datamaskinen.

Det er snakk om et kabinett med plass til fem harddisker med en maksimal samlet kapasitet på 64 terabyte. Det er tilstrekkelig til store mengder bilder, musikkfiler, videoer og alle tenkelige dokumenter.

Man setter ganske enkelt en harddisk inn i et av de fem sporene, kobler boksen til maskinen via USB, følger en veiviser med noen få trinn, så er du i gang. Brukervennligheten er førsteklasses, og helsetilstanden for hver disk vises med en farge.

Det er enkelt å administrere alt fra formatering av diskene til å sikkerhetskopiere datamaskinen ved hjelp av det medfølgende programmet. Brukerflaten er riktignok på engelsk, men hvis ikke det er noe problem, bør resten gå som en lek. Stasjonen vises nemlig som en hvilken som helst annen disk i Utforsker.

Fleksibel men dyrt
Drobo 5C leveres uten harddisker, så du må enten kjøpe det du trenger eller bruker disker du har liggende. Du kan kombinere disker med ulik størrelse, og det er lett å bytte en disk hvis den er full eller hvis den slutter å virke. Det hele blir imidlertid ganske kostbart hvis du også må kjøpe harddiskene.

Overføringshastighetene mellom disken og pc-en er ganske gode. Den målte topphastigheten med mekaniske «snurredisker» fra Toshiba ligger på knapt 235 MB/s ved lesing. Skrivehastigheten er på rundt 184 MB/s.

 

Forhandler og pris:

www.prisjakt.no

 

+ Brukervennlig
+ Høy kapasitet
+ God overføringshastighet
– Ganske dyr

 

 

 

Conclusion

Drobo 5C er en enkel løsning for å få mengder av ekstern lagringsplass. Systemet er fleksibelt og har gode overføringshastigheter.

Spesifikasjoner

Merke
Drobo
Type
Eksternt harddiskkabinett
Kapasitet
64 TB
Tilkobling
USB 3.0
Størrelse
3,5"
Annet
15,03 x 26,23 x 18,54 cm, 3,9 kg