Freecom mSSD MAXX

Ekstremt rask ekstern lagring.

av Morten Skeldal Østergaard #Harddisk #Freecom
9.2

Freecom mSSD MAXX er en ekstern lagringsenhet som har alle fordelene med SSD-teknologien: Den er liten, lydløs og ikke minst svært rask.

Den lille boksen med SSD-disken utnytter andre generasjon av USB 3.1-standarden, som i dag er den nyeste. Det betyr en teoretisk hastighet på helt opptil 10 gigabit i sekundet. Tilkobling til pc foregår med en av kablene som følger med. Du velger selv om du vil bruke en kabel med vanlig USB-port eller den nyeste, som heter USB Type-C.

Den nyeste generasjonen av USB 3.1 er ikke særlig utbredt ennå, og jeg testet med førstegenerasjons port (som tidligere het USB 3.0). Da lå den gjennomsnittlige lesehastigheten på 365 megabytes i sekundet, og det kan man virkelig ikke klage på.

Under testen, mens vi gjentatte ganger flyttet et antall filer på fire gigabyte over til disken, ble den lille boksen så varm at det nesten ikke var mulig å ta på den. Det kan være grunn til en viss bekymring for levetiden til komponentene hvis de ofte blir så varme. Fire gummiføtter under boksen løfter den litt fra bordet. Det avleder varme i alle retninger, samtidig som de sørger for at mSSD MAXX står stødig på bordet.

Les mer hos produsenten:
www.freecom.com

+ Ekstremt rask
+ Lydløs
+ To medfølgende kabler

– Blir svært varm

Konklusjon

Superrask ekstern disk som kan bli veldig varm når der flyttes store mengder data.

Spesifikasjoner

Merke
Freecom
Type
Ekstern SSD
Kapasitet
256 GB
Tilkobling
USB 3.1 gen 2
Pris per gigabyte
4,41 kroner