Canvio for Desktop er bare en harddisk i en sort plastikkasse –men den gør præcis det, den skal.

Toshiba Canvio for Desktop

Toshiba Canvio Desktop er en fin løsning hvis du har sluppet opp for plass på den interne disken eller trenger en ekstern harddisk til sikkerhetskopier.

av Morten Skeldal Østergaard #Harddisk #Toshiba
7.8

Det behøver ikke nødvendigvis å være så vanskelig: Toshiba Canvio

for Desktop er en helt vanlig ekstern harddisk på seks terabyte som kobles til en vanlig USB-port på pc-en.

Når det er gjort, vises den forutsigbart nok som en harddisk i Windows’ utforsker, og du kan begynne over­føre filer til den.

Canvio Desktop kobles til datamaskinen via USB 3.0, og overføringshastigheten er god. Vi kjørte et testprogram som viste en overføringshastighet til harddisken på 213 megabyte per sekund. Når data leses fra disken, gikk det enda raskere med 221 megabyte i sekundet. Det gikk ikke mye saktere i en mer realistisk hverdagssituasjon med overføring av mange bilder og videoklipp. Du kan altså overføre forholdsvis store datamengder uten at det behøver å ta hele dagen.

Produsenten har ikke slått på stortrommen når det gjelder designen av Toshiba Canvio Desktop. Det er ganske enkelt snakk om en liten svart plastboks med noen tilkoblinger på baksiden. I det ene hjørnet sitter det en liten lysdiode som viser om harddisken arbeider.

Toshiba Canvio Desktop er en utmerket løsning hvis du har sluppet opp for plass på den interne disken eller trenger en ekstern harddisk til sikkerhetskopiering. Prisen er likevel i høyeste laget med tanke på at flere konkurrenter leverer tilsvarende kapasitet til under 1500 kroner.


+ Hurtige overførsler

+ Masser af plads

– Høj pris per terabyte

Konklusjon

Toshiba Canvio Desktop er en fin løsning hvis du har sluppet opp for plass på den interne disken eller trenger en ekstern harddisk til sikkerhetskopier.

Spesifikasjoner

Merke
Toshiba
Type
Ekstern harddisk
Kapasitet
6 terabytes
Tilkobling
USB 3.0
Pris per gigabyte
28 øre