Test av WD My Cloud Home

Western Digital My Cloud Home

Western Digital leverer en brukervennlig hjemmeserver med flott design.

av #Harddisk #Western Digital (WD)
7.0

Nettverkstjenere (NAS) for hjemmebruk er ofte store og klumpete. Med My Cloud Home har Western Digital lansert en skyløsning for hjemmet i en liten boks som er både kompakt og fin å se på.

Western Digital My Cloud er både en sikkerhetskopiløsning for smarttelefon og pc, og en sentral lagringsenhet som gjør at du har tilgang til filene dine uansett hvor du befinner deg. Kapasiteten er på to terabyte.

Raskt oppsett og god brukerflate

Det er utrolig lett å installere My Cloud Home. Det er bare to kabler som skal kobles til henholdsvis en stikkontakt og en ruter. Deretter er det bare å gå inn på hjemmesiden mycloud.com/hello, der enheten selv registrerer seg og du kan opprette en bruker.

Hele prosessen tok oss bare tre minutter.

 

Test af WD My Cloud Home
Brukerflaten er oversiktlig og lett å finne frem i på både pc og smarttelefon.

Deretter laster du ned appen My Cloud Home til telefonen. Appen lar deg både laste opp separate filer og sikkerhetskopiere hele telefonen fortløpende.
Brukerflaten er tidsmessig og brukervennlig enten du bruker pc eller telefon, særlig når man sammenligner med enkelte konkurrerende produkter der brukerflaten minner om løsninger fra 90-tallet.
Du kan sette opp WD My Cloud Home til å sikkerhetskopiere hele Dropboxen din eller Google Drive, og du kan sette den opp som medieserver med programvaren Plex.

Treg overføring

Overføring av filer er enkelt, men langsomt. Vi målte både lese- og skrivehastighet til 33 Mb/sekund med programmet CrystalDiskMark, og det er skuffende langsomt. Det burde gått dobbelt så raskt.

Test af WD My Cloud Home
Vi hadde helst sett dobbelt så høye overføringshastigheter på WD My Cloud Home.

Ved overføring av flere tusen små filer i Windows faller gjennomsnittshastigheten til rundt 20 Mb/sekund, og det imponerer ingen.
Likevel er det trolig tilstrekkelig for de fleste hverdagsbrukere, men hastigheten er lav sammenlignet med konkurrentene.

Best pris på Western Digital My Cloud finner du her:
Prisjakt

+ Enkelt oppsett
+ Tidsmessig og oversiktlig brukerflate
– Lave overføringshastigheter

Konklusjon

Alt fungerer på WD My Cloud Home, men vi hadde håpet på noe høyere overføringshastighet.

Spesifikasjoner

Merke
Western Digital (WD)
Kapasitet
2 terabyte
Tilkobling
USB, Ethernet-kabel
Pris per gigabyte
0,80 kroner
Størrelse
17,5 x 5,3 x 14 cm