Drevet er tilsyneladende udformet med inspiration fra en industriel container.

Western Digital WD_Black P50

Ekstern SSD-lagring som slår alle rekorder, men du må ha kompatibel maskinvare for å kunne utnytte det full ut. De fleste klarer seg med mindre.

av Morten Skeldal Østergaard #Harddisk #Western Digital (WD)
9.4

Les dette hvis hastighet er viktigere enn lagringsplass neste gang du skal ha en ekstern lagringsmulighet til datamaskinen. Overføringshastigheten til denne lille sprinteren fra Western Digital, kalt WD_Black P50, er nemlig fenomenalt høy.

Vi målte lese- og skrivehastigheter på opptil 804 megabyte i sekundet. Det er omtrent halvparten av en hel spillefilm i komprimert form. Den målingen betyr også at WD-Black P50 er den raskeste eksterne lagringsenheten vi noen gang har testet. Vi elsker slike rekorder! For ordens skyld skal vi også nevne at testmaskinen vår faktisk ikke er rask nok til å utnytte det fulle og hele potensialet i P50, som støtter den aller nyeste og raskeste standarden for overføring via USB, det vil si USB 3.2 generasjon 2×2. USB-porten i vår maskin er «bare» USB 3.2 generasjon 2, og den har halvparten så høy (teoretisk) overføringshastighet som generasjon 2×2.

P50 er kapslet inn i robust, svart metall. Den avgir imidlertid en del varme ved høy belastning, og WD har vært nødt til å lage små kjøleribber på undersiden. De gir litt etter når man trykker på dem, men ellers virker enheten svært solid.

Med den høye hastigheten følger også en høy pris, og for noen hundrelapper mindre får du faktisk en tradisjonell «snurredisk» på hele åtte terabyte, altså 16 ganger så stor plass.


+ Vanvittig høy hastighet

+ Støtter den aller nyeste standarden

– Dyr

Konklusjon

Ekstern SSD-lagring som slår alle rekorder, men du må ha kompatibel maskinvare for å kunne utnytte det full ut. De fleste klarer seg med mindre.

Spesifikasjoner

Merke
Western Digital (WD)
Type
Ekstern SSD
Kapasitet
500 gigabyte
Tilkobling
USB C eller A 3.2 gen. 2x2
Pris per gigabyte
5988 kroner
Størrelse
118 x 62 x 14 mm