Arctic P533 Penta

P533 Penta fra Arctic er et godt hodesett til en grei pris, selv om vi i skrivende stund ikke finner det i norske butikker. Lyden er god, og mikrofonen er god og lett å justere.

av #Hodetelefoner og hodesett #Arctic
8.4

P533 Penta fra Arctic er høyst brukbart hodesett til en rimelig pris. Det spiller godt, og mikrofonen er god og lett å justere.

Bassen kunne i utgangspunktet vært noe bedre, men det kan man rette opp med mindre justeringer i Windows. Lyden kan justeres med en knapp på høyre øreklokke, og knappen har en helt riktig størrelse som gjør at man alltid finner den raskt når man skal justere volumet.

Sitter godt på hodet
P533 har rikelig og myk polstring som får settet til å sitte godt på hodet. Det er heller ikke i veien når det henger rundt nakken, hvis man vil ha en pause. Selve øreklokkene er tettsittende og noenlunde godt isolerte. Lyder i omgivelsene dempes fint, men lyden i hodetelefonene høres dessverre godt av andre hvis man spiller høyt – og det bør man tenke på hvis folk rundt en gjerne vil ha ro og fred.

Vakuum rundt ørene
Jeg opplevde imidlertid at de tettsittende øreklokkene nærmest skapte et vakuum rundt ørene, og de er ikke behagelige å bruke i mange timer om gangen. Det er ikke gunstig når man er i ferd med å høre favorittalbumet eller sitter midt i et intenst dataspill med gode venner. Problemet kan løses ved å plassere øreklokkene litt annerledes, for eksempel halvveis over ørene, men da mister man også en del av lydbildet.

 

Kan kjøpes her:

www.amazon.com

+God pris
+Spiller høyt og godt
+Lydisolering
-Vakuumfølelse

Konklusjon

P533 har god lyd, men vakuumfølelsen rundt ørene vil nok irritere enkelte.

Spesifikasjoner

Merke
Arctic
Kabellengde
1,2 meter + 2 meter forlengerkabel
Tilkobling
2 x 3,5 mm jack