Beoplay E8 lades automatisk når man legger dem i etuiet.

Bang og Olufsen Beoplay E8 2.0

Bluetooth ørepropper med berøringskontroller, men uten aktiv støydemping.

av #Hodetelefoner og hodesett #Bang og Olufsen
9.4

B&O E8 2.0 er et sett ørepropper med Bluetooth. De leveres i et etui i ekte skinn, og etuiet fungerer også som mobil ladestasjon. Det følger med en USB-C-kabel til å lade batteriet i etuiet fra en USB-port. Det følger med gummipropper i forskjellige størrelser for ditto ører, men ingen egen lader.

Den berøringsfølsomme siden på proppene har flere funksjoner: Man kan øke og dempe volumet, hoppe frem og tilbake mellom musikkspor, slå av musikken og motta anrop. Det meste fungerer fint, unntatt dobbeltberøringen for å hoppe til neste spor. Derimot er det praktisk med funksjonen som kan stoppe musikken og slippe inn lyd fra utsiden med en enkel berøring.

At etuiet fungerer som batteripakke er en god ting. Ladingen av de to øreproppene starter så snart man legger dem i etuiet, og dermed er de alltid klare til bruk. Den oppgitte batteritiden på 3–4 timer viser seg å være ganske nøyaktig. Vi fikk over fire timers avspilling selv ved relativt høyt volum. Etuiet kan lade øreproppene tre ganger, og dermed får man over 16 timers brukstid før man må lade batteriet i etuiet. Hele pakken kan dessuten lades trådløst, og det er veldig praktisk.

Førsteinntrykket av lyden er at man får et godt lydbilde. Stemmer og instrumenter ligger der de skal i lydbildet. Lyden er godt oppløst, med presise detaljer og fin snert i tommer og andre slagsverksinstrumenter. Er opptakene gode, er også lyden en nytelse med disse proppene..

I akustisk musikk kan man bokstavelig talt høre musikerne trekke pusten. Også bassen er presis, men kanskje litt tilbaketrukket for enkelte.

 


+ Svært presis lyd
+ Suveren fysisk kvalitet
+ Lang batteritid

 

Konklusjon

E8 2.0 er åpenbart et kvalitetsprodukt, velkonstruert og med god, nesten nådeløst detaljert lyd. Luksus både i design og lydkvalitet.

Spesifikasjoner

Merke
Bang og Olufsen
Frekvensområde
20 – 20000 Hz
Batteritid
4 x 4 timer
Kabellengde
-
Tilkobling
Bluetooth
Vekt
6 g + 7 g
Annet
Integrert batteri i etuiet