QuadCast er hengt opp i strikker som er litt i stiveste laget.

HyperX QuadCast

Bordmikrofon med elastisk oppheng og variabel retningsfølsomhet.

av #Hodetelefoner og hodesett #HyperX
9.5

Det mest iøynefallende ved HyperX QuadCast er det elastiske opphenget som isolerer mikrofonen mekanisk fra bordet den står på. Den kobles til datamaskinen med en lang USB-kabel som også leverer strøm. Det er mulig å koble til en vanlig hodetelefon for medhør, og det følger med et feste for å montere mikrofonen på et profesjonelt stativ.

I Windows vises QuadCast-mikrofonen som et vanlig lydkort, og dermed kan den uten videre brukes av alle spill og programmer – for eksempel videosamtaler via Skype.

Den nederste delen av mikrofonen er en stor volumkontroll som regulerer nivået på signalet som tas opp.

Den svarte utsiden suppleres av et rødt lys fra innsiden når mikrofonen er i bruk. Det er praktisk at både lys og mikrofon kan slås av med en rask berøring på toppen.

Førsteinntrykket av lydkvaliteten er positiv. Stemmer høres klart og tydelig, og den variable retningsfølsomheten fungerer fint og demper bakgrunnsstøy hvis man bare tar opp en stemme. Tar man opp en samtale mellom to personer, høres hver stemme klart og naturlig i rommet, mens støy fra andre retninger dempes.

Egentlig er ikke lyden fra HyperX QuadCast klinisk nøytral. Mellomtonen fremheves noe. Det vil si at stemmer kommer bedre frem enn lyder med andre frekvenser. Gitteret fungerer som et ganske effektivt filter mot puste- og p-lyder, slik at de ikke når mikrofonen. Også det elastiske opphenget, som kanskje virker i stiveste laget, fjerner effektivt mekanisk støy fra for eksempel mus og tastatur. Resultatet er en lyd preget av umiddelbart nærvær, der tale høres klart og tydelig, uten behov for redigering.


+ Lyd med fokus på stemmen
+ Støydempende oppheng
+ Godt stereobilde
+ Praktisk betjening

Konklusjon

HyperX QuadCast er den beste bordmikrofon vi har prøvd. Den er enkel i bruk og gir klar og ren lyd uten behov for redigering.

Spesifikasjoner

Merke
HyperX
Frekvensområde
20 Hz–20 kHz
Batteritid
-
Kabellengde
3 m
Tilkobling
USB, mini-jack
Vekt
364 g
Annet
Variabel retningsfølsomhet