Headsettets ydre er beklædt med blødt stof.

Jabra Elite 85H

Svært god lydkvalitet i en førsteklasses hodetelefon med aktiv støydemping.

av Morten Skeldal Østergaard #Hodetelefoner og hodesett #Jabra
9.4

Det er sjelden at alt stemmer når man får et produkt til test, men Jabra Elite 85H er et hederlig unntak. Materialvalg og kontruksjon røper øyeblikkelig at dette er et gjennomarbeidet kvalitetsprodukt. Selv emballasjen er i en klasse for seg.

Øreklokkene på Elite 85H er av den lukkede typen og er ment å fungere like godt for musikk og film som for lange mobilsamtaler på jobben. De mykt polstrede øreputene omslutter hele øret. Det i seg selv bidrar til å dempe lyd fra omgivelsene, men Elite 85H har også aktiv støydemping som ved hjelp av åtte små mikrofoner motvirker ekstern støy. Det fungerer fint, men er ikke helt på høyde med Sony WH-1000XM3.

Vi har testet Elite 85H på lange flyturer, og settet sitter utrolig behagelig også over lang tid. Det stenger effektivt ute flyduren samtidig som lydkvaliteten er svært god, uansett hva man hører på. Likevel er det ikke først og fremst lydkvaliteten og støydempingen som gjør at settet skiller seg ut. Det er helheten og alle de velfungerende detaljene som gjør settet så suverent.

Øreklokkene er store, men settet kan legges sammen, og da tar det overraskende lite plass i bagasjen. Opphenget er av plast, men gir et stabilt og gedigent inntrykk. Hengslene gir minimal motstand, og det føles aldri kranglete å ta hodesettet på eller av.

Det er også smart at settet slår seg av automatisk så fort man legger det sammen og slår seg på så snart man setter det på hodet.

Den tilhørende appen forsterker det gode inntrykket. Det er blant annet mulig å gå tilbake til det sporet man lyttet til forrige gang man slo av hodesettet. Appen byr også på beroligende lyder som bølgebrus, og det er fint for dem som liker slikt.


+ God støydemping

+ Høy lydkvalitet

+ Ekstrem batteritid

Konklusjon

Svært god lydkvalitet i en førsteklasses hodetelefon med aktiv støydemping.

Spesifikasjoner

Merke
Jabra
Frekvensområde
10-20-000 Hz
Batteritid
36 timer
Tilkobling
Bluetooth