Du skal bare lægge headsettet på opladeren for lade det op igen.

Jabra Evolve2 85

Jabra-settet løfter videosamtaler til et nytt nivå, og den aktive støydempingen er særdeles effektiv.

av Morten Skeldal Østergaard #Hodetelefoner og hodesett #Jabra
9.1

Lyden blir bedre for begge parter hvis minst en av dem bruker hodesettet Jabra Evolve2 85 i en videosamtale.

Den aktive støydempingen i Evolve2 85 er nemlig svært god. Hodesettet fanger opp lyd fra omgivelsene, for eksempel en flymotor eller en trafikkert vei, og nøytraliserer støyen ved å sende ut tilsvarende lyd i motfase. I testen fjernet hodesettet blant annet susingen fra en varmepumpe da vi sto rett foran den.

Når du åpner esken med hodesettet, finner du et solid etui i hardplast. I etuiet ligger selve hodesettet foldet sammen, slik at det ikke tar så stor plass under transport. Etuiet inneholder også en ladeledning, en USB-adapter og en adapter til den spesielle kontakten som brukes i fly.

Det er bare å koble den lille USB-adapteren til pc-en, så opprettes den trådløse tilkoblingen med det samme. Det er en liten lomme til adapteren i transportetuiet, men adapteren er så liten at du godt kan la den sitte i USB-porten på den bærbare pc-en. Hvis du vil bruke hodesettet sammen med mobilen, må du koble det til via Bluetooth.

Lyden i Evolve2 85 er er klar og støyfri under samtaler. Lydbildet er også overbevisende i forskjellige former for musikk, men du vil kanskje savne litt bass hvis du foretrekker rytmisk musikk som rock og pop. Dette er først og fremst et førsteklasses hodesett for samtaler. Hvis du primært vil høre musikk, finnes det bedre og billigere løsninger.

Hodesettet er svært lett, og de store, myke øreklokkene sørger for at det er behagelig å ha på i flere timer om gangen.

Vi fikk over et døgns bruk av Evolve2 85 på en enkelt lading. Hodesettet lades ved å legge det på den medfølgende laderen. Laderen overfører strøm til hodesettet via to små kontakter, så det er ikke snakk om «ekte» trådløs lading ved hjelp av induksjon.

Du kan finjustere lydegenskapene med den tilhørende appen der du blant annet kan velge om lyden skal være optimalisert for tale eller musikk. Musikkavspillingen kan styres med knapper på selve hodesettet, og mikrofonen slås av ved å vippe den opp på siden av den ene øreklokken.


+ Svært god samtalelyd

+ Effektiv støyreduksjon

– Det finnes bedre til musikk

Conclusion

Jabra-settet løfter videosamtaler til et nytt nivå, og den aktive støydempingen er særdeles effektiv.

Spesifikasjoner

Merke
Jabra
Frekvensområde
20 Hz - 20.000 Hz
Batteritid
Cirka et døgn
Tilkobling
USB-adapter, Bluetooth 5.0
Vekt
286 gram