Magneter sørger for at holde headsettet på plads i æsken, når det lægges til opladning.

Sony WF-1000XM4

Sonys hodesett har lydkvalitet og støydemping i en klasse for seg.

av Morten Skeldal Østergaard #Hodetelefoner og hodesett #Sony
9.4

Sonys nye trådløse ørepropper har god lyd og enda bedre støydemping, men prisen er også høy.

Du kan bytte mellom aktiv støydemping og bakgrunnslyd ved å berøre venstre ørepropp. Støydempingen er utmerket og stenger ute nesten all omgivelseslyd.

Funksjonen for bakgrunnslyd fungerer til gjengjeld ikke like bra. Den skal sørge for at du kan høre hva som skjer rundt deg selv om du bruker øreproppene. Funksjonen stenger ute omgivelseslyd via de innebygde mikrofonene, men vi opplevde også et voldsomt sus i lydbildet da vi brukte øreproppene i et rom med noen relativt små datavifter.

På høyre ørepropp kan du starte og stoppe musikkavspillingen med en lett berøring, og lydkvaliteten er i absolutt toppklasse. Vi hørte på musikk som vi hadde hørt mange ganger før, og la faktisk merke til nye, små detaljer i lydbildet. Til tross for størrelsen på øreproppene har de også en bass med fin gjennomslagskraft.

De små gummiputene som klemmer øreproppen fast i øret, er påmontert når du tar WF-1000XM4 ut av esken den første gangen. Hvis de ikke passer, følger det også med to andre sett i ulike størrelser i esken. Dermed har du gode muligheter til å finne noen som sitter behagelig for deg.

Du lader øreproppene ved å legge dem i det lille ladeetuiet, som også har et innebygd batteri slik at du faktisk kan lade helt uten å koble til en stikkontakt. Ladingen er ganske effektiv: Etter bare litt over 10 minutter i esken kunne øreproppene spille musikk i to timer. Ved full lading lover Sony opptil ni timers spilletid, men vi kom aldri opp på dette nivået.

 


+ Flott lyd

+ Enestående støydemping

– Sus i bakgrunnslydfunksjonen

Konklusjon

Sonys hodesett har lydkvalitet og støydemping i en klasse for seg.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Frekvensområde
20 - 20.000 Hz
Batteritid
Opp til ni timer
Tilkobling
Bluetooth 5.2
Vekt
2 x 20 gram