Stofpanelet sidder fast med magneter, så det kan nemt af- og påmonteres.

Argon Audio Alto 4 Active

Argon Alto 4 Active leverer usedvanlig god pc-lyd

av Morten Skeldal Østergaard #Høyttalere #Argon Audio
9.5

De fleste som produserer pc-høyttalere lager også andre typer datautstyr og produserer høyttalere som en produktgruppe blant flere, nærmest som en bigeskjeft.

Slik er det ikke med Argon. De lager i utgangspunktet HiFi-høyttalere. Det bærer den forholdsvis rimelige pc-høyttaler Alto 4 Active preg av i form av en lydkvalitet utover det vanlige. Både den høye diskanten og mellomtonen, der blant annen stemmelyder befinner seg, er mer detaljerte enn i andre høyttalere vi har testet. Vi savner riktignok litt dypbass i dataspill, men Alto 4 Active har utgang for en subwoofer som eventuelt kan kobles til senere.

Tilkoblingene er i det hele tatt blant Argon-høyttalernes sterke sider. De har for eksempel innebygd RIAA-forsterker slik at du kan koble til en platespiller direkte. Du får også en optisk inngang  for digitale signaler fra for eksempel tv eller pc, i tillegg til Bluetooth slik at du kan spille musikk fra mobil eller nettbrett trådløst via høyttalerne.

Det følger også med en liten fjernkontroll. Den er enkel, men er god å ha til et høyttalersett med så mange muligheter.

Alle tilkoblinger sitter på baksiden, og de to høyttalerne må kobles sammen ved hjelp av en høyttalerkabel som festes med et par skruterminaler. Her hadde vi satt pris på om Argon hadde lagt ved en egnet kabel.

OBS.

Prisen er for et sett med to høyttalere.


+ Detaljert og god lyd

+ Mange tilkoblingsmuligheter

– Du må selv sørge for høyttalerkabel

Konklusjon

Argon Alto 4 Active leverer usedvanlig god pc-lyd

Spesifikasjoner

Merke
Argon Audio
Tilkobling
Optisk, linje, platespiller (MM-pickup)
Effekt
40 watt
Vekt
3,50 kg
Mål
150 x 240 x 223 mm
Batteritid
-