Beosound Explore tåler både støv og vand.

Bang & Olufsen Beosound Explore

Beosound Explore er en robust liten høyttaler som gir god lyd for personlig lytting.

av Morten Skeldal Østergaard #Høyttalere #Bang og Olufsen
9.0

B&Os Bluetooth-høyttaler Beosound Explore utstråler den høye kvaliteten som prisen for den lille høyttaleren legger opp til. Ved første lytting lever imidlertid ikke lydkvaliteten helt opp til det eksklusive ytret, og det er derfor en god idé å installere høyttalerens app på telefonen. Vi syntes nemlig at lyden var for spinkel da vi første gangen spilte noe på høyttaleren, men med litt finjustering i appen fikk vi justert høyttalerens lydbilde slik at balansen mellom bass, mellomtone og diskant passet bedre til vår smak. Det kreves ingen teknisk innsikt å endre lyden, for du skal bare flytte rundt på en liten sirkel mellom f.eks. ordene «lys» og «varm» eller «avslappet» og «energisk» for å finne frem til noe som fungerer for deg.

Dette er ikke en høyttaler som kan fylle en hel ballsal med musikk, men til musikk på terrassen eller på  campingturen har høyttalerens lyd et passende volum, og den spiller lyden i 360 grader rundt seg. På toppen er det knapper til å styre blant annet volumet, Bluetooth-forbindelsen og avspillingen av musikken. Noen av knappene har flere funksjoner hvis du trykker på dem gjentatte ganger, slik at du kan styre lyden uten å måtte finne frem telefonen hele tiden.

Med B&Os sedvanlige sans for detaljer er både den tilhørende USB-kabelen, den medfølgende karabinkroken og stroppen på høyttaleren holdt i nøyaktig samme nyanse som selve høyttaleren. Explore er litt tyngre enn andre høyttalere i denne størrelsen. Det ytre skallet er solid bygget i aluminium i stedet for plast, og det er vanskelig å forestille seg hva som kan gjøre skade på høyttaleren selv om du behandler den litt hardhendt. Beosound Explore har fått holdbarhetssertifiseringen IP67, noe som betyr at den tåler både vann og støv.


+ God lyd etter litt finjustering

+ Svært robust og vanntett

+ Konsekvent design

Conclusion

Beosound Explore er en robust liten høyttaler som gir god lyd for personlig lytting.

Spesifikasjoner

Merke
Bang og Olufsen
Tilkobling
Bluetooth 5.2
Effekt
2 x 39 watt
Vekt
631 g
Mål
12,4 x 8,1 x 8,1 cm