Den høje basenhed Har en effekt på hele 120 watt. Det kan mærkes!

Creative Labs Creative Stage 360

Creative Stage 360 gir ekte romlig lyd og masse volum.

av Henrik Ræder Clausen #Høyttalere #Creative
8.8

Dette kraftige høyttalersettet gir en flott tredimensjonal lydopplevelse i nyere filmer og spill. Tilkoblingen er litt spesiell, men når alt er på plass, gir det en fin opplevelse til en god pris.

Creative Stage 360 ser ut som et vanlig 2.1-lydsystem med to høyttalere og en subwoofer. Men innebygd i systemet fins litt akustisk «magi» som gir en romlig opplevelse fra bare to høyttalere. Og det fungerer: Med filmer og spill som bruker Dolby Atmos er det høyde og dybde i lydbildet langt utover vanlige høyttalere. Det er ikke surround, og du må dessverre sitte ganske nær høyttalersettet for å få den fulle opplevelsen. 3D-effekten er dermed mest ­presis og overbevisende jo nærmere høyttalersettet du befinner deg.

Creative Stage 360 fungerer også bra til vanlige lydkilder i stereo når du for eksempel spiller av musikk fra YouTube og Spotify. Stereoperspektivet er bra, og bassenheten gir en solid bunn i musikken. Og så kan settet spille høyt! Den samlede effekten er 240 watt, så du må huske å ta hensyn til naboene. Lydens skarphet har en tendens til å gå tapt når du skrur opp volumet for mye.

For å få fullt utbytte av 3D-lyden må Stage 360 kobles til datamaskinen via HDMI. Med en HDMI-utgang kan bildet sendes videre til skjermen, mens høyttalersystemet tar seg av lyden. Det tar noen sekunder å slå på systemet og få Windows til å oppdage lydenheten, og deretter fungerer det problemfritt.

Den lille fjernkontrollen som følger med styrer volumet, basstyrken og kraften av 3D-effekten. Hvis du kobler til en telefon via Bluetooth, kan du også styre avspillingen av f.eks. YouTube-video­er via fjernkontrollen. Settet har en optisk inngang, men ingen USB-port eller analog inngang.


+ Mye kraft

+ Bra fjernkontroll

– Uvanlig kabling

Conclusion

Creative Stage 360 gir ekte romlig lyd og masse volum.

Spesifikasjoner

Merke
Creative
Tilkobling
HDMI / Bluetooth
Effekt
240 watt
Mål
56,5 x 7,5 x 8,8 cm / 42,2 x 11,5 x 25,0 cm
Annet
Dolby Atmos