Nest Audio kan høre, hvad du siger på lang afstand.

Google Nest Audio

Nest Audio er en av de beste løsningene for stemmestyring av kompatibelt utstyr, som smarte lamper.

av Morten Skeldal Østergaard #Høyttalere #Google
9.0

Den nye Google-høyttaleren Nest Audio er på størrelse med en murstein satt på høykant, men noe smartere. Den har nemlig innebygd mikrofon og tilkobling til internett, slik at du kan bruke Google Assistent ved hjelp av talekommandoer.

Det er en enkel sak å komme i gang med høyttaleren. Du må bare laste ned Google Home til mobilen, så får du hjelp gjennom resten av oppsettet.

Lyden i Nest Audio er god når vi sammenligner med tidligere småhøyttalere fra Google, men mellomtonen er litt for skarp og bassen ganske svak. Det gjør det lettere å forstå hva som blir sagt når du bruker den digitale assistenten, men til musikk er det ikke optimalt. Du kan for øvrig pare to Nest Audio-høyttalere slik at du får stereo og et større lydbilde. Vi hadde bare én høyttaler til denne testen, så akkurat den funksjonen fikk vi ikke testet.

Det store trekkplasteret ved Nest Audio er Googles digitale assistent. Vi satt i en sofa cirka tre meter fra høyttaleren, og den hadde ingen problemer med å oppfatte hva vi ba den om. Google Assistent kan kobles sammen med smarthjemprodukter fra mange produsenter, for eksempel lamper fra Philips Hue, slik at du kan slå lyset av og på med stemmekommandoer. Du kan også spørre om værmeldingen for i morgen eller få vite hvor gammel kongen er.

Hvis det føles ugreit at høyttaleren hører hva du sier også når du ikke bruker assistenten, sitter det en liten skyveknapp på baksiden som kan slå av mikrofonen, slik at den ikke lytter når den ikke skal. Det er en forståelig ting å gjøre og kjekt å ha muligheten, men slår du av mikrofonen, kunne du like godt ha kjøpt en vanlig «dum» Bluetooth-høyttaler.


+ God til å oppfatte hva som blir sagt

+ Enkelt oppsett

– Spinkel lyd

Konklusjon

Nest Audio er en av de beste løsningene for stemmestyring av kompatibelt utstyr, som smarte lamper.

Spesifikasjoner

Merke
Google
Tilkobling
Wi-Fi
Vekt
1,2 kg
Mål
17,5 x 12,4 x 7,8 cm
Batteritid
-