Under cirklen i toppen gemmer sig en trådløs oplader til fx telefoner.

Harman/Kardon Citation Oasis DAB

Citation Oasis er en vellykket oppdatering av den klassiske klokkeradioen. Den har mange funksjoner som det er nyttig å ha tilgang til på nattbordet.

av Morten Skeldal Østergaard #Høyttalere #Harman Kardon
9.2

Klokkeradioen lever fortsatt i beste velgående takket være modeller som Citation Oasis. Den er nemlig oppdatert med digital assistent, trådløs mobillading og DAB-radio.

Høyttalerprodusenten Harman/Kardon har lagd en moderne klokkeradio som av utseende minner om de gode gamle klokkeradionene med FM-radio. Apparatet virker likevel noe mer påkostet med stofftrekket på siden. Den uunnværlige slumreknappen som gir 20 minutter ekstra i drømmeland, er der fortsatt. I tillegg er det et felt på toppen der du kan legge mobilen for å lade den trådløst mens du sover.

Mottaket på DAB-radioen er klart og tydelig. Lyden fra høyttaleren i Citation Oasis er dessuten mye større og mer fyldig enn størrelsen på apparatet skulle tilsi.

Du kan også styre Citation Oasis med talekommandoer via Google Assistent, som er forhåndsinstallert. Det betyr at du for eksempel kan be den om å dempe lyset på soverommet hvis du har smartpærer som Philips Hue eller lignende. Stemmestyringen fungerer like upåklagelig som i Googles egne høyttalere, og vi hadde nesten ingen problemer med at den ikke forsto hva som ble sagt. Du kan også sette alarmen ved hjelp av stemmen og velge om du vil vekkes til lyden fra en DAB-kanal.

Hvis du synes det er litt guffent at Google skal kunne høre alt som foregår på soverommet, kan du for øvrig slå av signalet fra mikrofonen ved hjelp av en skyveknapp på baksiden.

Lokket på undersiden er en kjærkommen arv fra den tradisjonelle klokkeradioen. Der kan du sett inn et batteri, og dermed holder klokkeradioen det gående også hvis strømmen går i løpet av natten. Dermed har du ingen unnskyldning for å komme for sent på jobben.

 


+ Lader mobilen trådløst

+ God lyd

+ Google Assistent

Conclusion

Citation Oasis er en vellykket oppdatering av den klassiske klokkeradioen. Den har mange funksjoner som det er nyttig å ha tilgang til på nattbordet.

Spesifikasjoner

Merke
Harman Kardon
Tilkobling
Chromecast, USB
Vekt
1,2 kg
Mål
21,8 x 6,6 x 14,8 cm