IKEA ENEBY

IKEA ENEBY

Ikea leverer ikke audiofil lydkvalitet, men du får en god liten høyttaler for pengene.

av Morten Skeldal Østergaard #Høyttalere #IKEA
7.3

Ikea er nok fortsatt best kjent for flatpakkede møbler og svenske kjøttboller, men de siste par årene har selskapet også utvidet sortimentet av hjemmeelektronikk. De produserer blant annet to versjoner av en høyttaler de kaller Eneby, og vi fikk låne den minste til test.

Den lille høyttaleren er fin å se på når den står i en hylle. Fronten er kledd i grov tekstil og utstyrt med en lett tilgjengelig volumknapp. Stoffet kan tas av med et enkelt grep, slik at du ser høyttalerelementene. Ikea selger ikke stoffdekselet løst, så du gjør det bare hvis du vil gi Eneby et mer rått, industriaktig utseende.

Størrelsen på Eneby er tilpasset slik at høyttaleren passer smertefritt inn i Ikeas øvrige møbelunivers. Den passer for eksempel perfekt i et kvadratisk hyllerom i en Kallas-reol.

 

Fin


 Vanlig «prateradio» låter helt fint, og det er en minijack-utgang på baksiden slik at du også kan koble til lydkilder uten Bluetooth.

Tradisjonen tro krever selvfølgelig også en Ikea-høyttaler en viss brukerinnsats. Du kan riktignok bruke Eneby som den er, men det følger også med et metallhåndtak. Ved å løsne to skruer med den uunngåelige unbrako-nøkkelen som følger med og fjerne et par beslag på høyttaleren, kan du montere håndtaket slik at det er lett å ta med høyttaleren på tur. I så fall anbefales det å kjøpe et tilhørende batteri til 199 kroner. Det skal plasseres i et hulrom nederst i høyttaleren. Hvis du bare vil bruke høyttaleren hjemme, finnes det også et beslag til å henge den på veggen.

Lydkvaliteten i Ikea Eneby er ikke imponerende, men den fungerer, og du får faktisk en ganske god høyttaler med tanke på at den bare koster en tidel av det du må gi for tilsvarende konkurrenter med bedre lyd.


+ Kan tas med eller henges på veggen

+ Svært rimelig pris

– Lyden kunne vært bedre


Fås kjøpt her:

www.ikea.no

Konklusjon

Ikea leverer ikke audiofil lydkvalitet, men du får en god liten høyttaler for pengene.

Spesifikasjoner

Merke
IKEA
Tilkobling
Bluetooth eller minijack
Effekt
40 watt
Vekt
1,5 kg
Mål
20 x 20 x 8 cm