De nye Ikea-høyttalerne fås i to forskjellige farger.

Ikea Symfonisk Bordlampe

Ikea og Sonos har utviklet en vellykket kombinasjon av bordlampe og en høyttaler som kan styres fra mobilen.

av Morten Skeldal Østergaard #Høyttalere #IKEA
9.2

Ikea fortsetter å utvide sortimentet av produkter for smarte hjem. Denne gangen har møbelkjeden alliert seg med den amerikanske høyttalerprodusenten Sonos om å lage høyttalere under navnet Symfonisk, og det var en god tanke. Tidligere har vi testet en Bluetooth-høyttaler fra Ikea som ikke var helt på høyde med konkurrentene, men denne gangen kan lydkvaliteten måle seg med selv dyrere høyttalere.

Resultatet av samarbeidet er to forskjellige høyttalere. Begge fungerer sammen med musikksystemet fra Sonos som benytter det trådløse nettet til å fordele lyden i huset. Det betyr at du kan styre musikkavspillingen fra nettbrettet eller telefonen ved hjelp av den vellykkede Sonos-appen for Android og iOS (iPhone og iPad).

Lydkvaliteten er god i begge høyttalermodellene. Den ene kan også brukes om bokhylle, mens den andre er bygd sammen med en bordlampe som passer fint sammen med andre møbler fra Ikea.

Det er ikke så mye som skal monteres i de to høyttalerne. I lampen er det bare å skru i en lyspære, før du kobler ledninger til strøm og nettverk. Til slutt skal lampeskjermen av glass festes i sokkelen.

Også tilkoblingen til nettverket skjer via Sonos-appen. Har du andre høyttalere fra Sonos, kan du også velge dem fra oversikten i appen. Musikk kan spilles av fra både nettradio, musikktjenester som Spotify og fra en pc eller nettverksdisk med musikkfiler.

Lyden er overraskende god. Høyttalerne har en fyldig og presis bass, og lyden fyller godt i en halvstor stue. Høyttalerlampen leverer en lydkvalitet som kan måle seg med Sonos’ egne små høyttalere, og prisen er omtrent den samme. Prisene var ikke klare da dette ble skrevet, men den litt mindre bokhyllehøyttaleren koster trolig 999 kroner.

På selve lampen kan du styre musikkavspillingen ved hjelp av et par knapper, og det finnes også en stor knapp for å slå lyset av og på. Vil du dimme lyset, kan du eventuelt benytte en av Ikeas egne smarte pærer, så kan du styre også den fra telefonen. Det hadde vært fint med en taleassistent, slik at musikken kunne styres med stemmen, men det må vi dessverre klare oss uten.

 


+ God lyd

+ Lav pris

+ Kontroll over lyden i flere rom

– Ingen talestyring

Conclusion

Ikea og Sonos har utviklet en vellykket kombinasjon av bordlampe og en høyttaler som kan styres fra mobilen.

Spesifikasjoner

Merke
IKEA
Tilkobling
Nettverkskabel