JBL Flip 6 er mindre end 18 cm lang, men den lyder som en meget større højtaler.

JBL Flip 6

Flip 6 ser ikke så imponerende ut, men leverer en imponerende tung basslyd.

av Morten Skeldal Østergaard #Høyttalere #JBL
8.9

JBL Flip 6 er nok den høyttaleren vi har testet som har levert den mest fyldige bassen i forhold til størrelsen.

Du kan bokstavelig talt se høyttaleren jobbe hvis du setter på musikk med tung bassgang. I endene av Flip 6 vibrerer de store bass­enhetene lystig når musikken skrus helt opp.

Vi kom umiddelbart i festhumør da vi satte Flip 6 i en 35 kvadratmeter stor stue og skrudde opp volumet på høyttaleren. Vi har riktignok hørt klarere lyd fra minihøyttalere, men hvis du vil ha en liten, bærbar festhøyttaler med stor lyd, er Flip 6 perfekt.

Og bærbar, det er den: Den får ikke helt plass i jakkelomma, med mindre du har veldig store lommer. Men du kan uten problemer holde den i hånden eller ta den med i forlomma på en veske. Du kan også bruke høyttaleren utendørs, for den er støv- og vanntett, og den tåler selv ganske kraftige regnbyger.

I utgangspunktet er det ikke så mange muligheter til å stille inn Flip 6. Den kobles raskt sammen med f.eks. telefonen ved å trykke på en tydelig Bluetooth-knapp på baksiden av høyttaleren. Deretter finner du høyttaleren på telefonen i oversikten over Bluetooth-enheter i nærheten. Hvis du laster ned JBLs app, får du en equalizer til å finjustere lydegenskapene slik at høyttaleren blir akkurat slik du vil ha den. Du kan også bruke appen til å koble sammen to Flip 6, slik at de kan spille sammen i stereo. 

Første gang vi koblet sammen app og høyttaler, lastet appen ned en oppdatering til Flip 6, så det er en god idé å laste ned appen for sikkerhets skyld.

Høyttaleren kan spille i opptil 12 timer på det innebygde batteriet, og det lades opp på ca. 2,5 time via USB-C-porten på baksiden.


+ Fyldig bass

+ God størrelse

– Ikke så klar lyd

Conclusion

Flip 6 ser ikke så imponerende ut, men leverer en imponerende tung basslyd.

Spesifikasjoner

Merke
JBL
Tilkobling
Bluetooth
Effekt
30 W
Vekt
0,55 kg
Mål
17,8 x 6,8 x 7,2 cm