Sonos Arc er kun 8,7 cm høj, så der er plads til den under de fleste fjernsyn.

Sonos Arc

Sonos Arc er en lydplanke som gir overbevisende og stor tv-lyd, og den kan også spille musikk fra pc-en eller strømmetjenester som Spotify eller Tidal.

av Morten Skeldal Østergaard #Høyttalere #Sonos
9.4

Sonos Arc er en lydplanke eller «soundbar» som gir stor og flott tv-lyd, men den kan også spille av musikk fra en pc eller strømmetjenester som Spotify eller Tidal.

Hensikten med en lydplanke er å ta over avspillingen av lyd fra selve tv-skjermen. De fleste av dagens flate tv-skjermer har temmelig middelmådig lyd, fordi det ganske enkelt ikke er plass til skikkelige høyttalere i det slanke kabinettet. Arc har ikke slike begrensninger og er utstyrt med hele elleve høyttalerelementer som løser oppgaven med glans.

Sonos Arc støtter Dolby Atmos surroundlyd, men surroundopplevelsen blir naturlig nok ikke særlig overbevisende når all lyden kommer fra et sted under tv-en. Til gjengjeld kan man glede seg over at alle detaljer står klart og tydelig i lydbildet. Tale i nyhetsprogrammer samt filmer og tv-serier er lett å oppfatte, og bassen danner et solid fundament for både rytmisk musikk og filmlyd.

Nettopp musikkgjengivelsen er den sterkeste siden ved Sonos Arc sammenlignet med mange lignende produkter. Arc kan nemlig kobles til multiromsystemet til Sonos, slik at du kan styre den sammen med andre Sonos-produkter du måtte ha på nettverket, ved hjelp av en app til Android eller iPhone. Sonos har splittet opp systemet sitt, slik at nye produkuter som Arc fungerer med en annen app enn eldre Sonos-høyttalere. Det er imidlertid mest et problem hvis du vil spille av den samme lyden i flere rom samtidig.

Sonos Arc er 114 centimeter lang, så den ser litt voldsom ut under en 32-tommers skjerm. Vi testet den med et 55-tommer, og da passet størrelsen som hånd i hanske.

 


+ Fantastisk lyd

+ Virker også som selvstendig musikkspiller

– Virker ikke med eldre Sonos-produkter

 

Konklusjon

Sonos Arc er en lydplanke som gir overbevisende og stor tv-lyd, og den kan også spille musikk fra pc-en eller strømmetjenester som Spotify eller Tidal.

Spesifikasjoner

Merke
Sonos
Tilkobling
HDMI ARC eller optisk lydinngang
Vekt
6,25 kg
Mål
87 x 1141,7 x 115,7 mm