Sonos Beam

Sonos Beam

Sonos Beam er en kompakt lydplanke som er skreddersydd for å levere god musikk- og tv-lyd i mindre stuer.. Høyttaleren løser oppgaven med glans, og betjeningen er forbilledlig enkel. Med to bakhøyttalere og en subwoofer har du en komplett og kompakt hjemmekino.

av Mathias Alsted Lund Flinck #Høyttalere #Sonos
9.3

I dag har de fleste en flat tv, og de er nærmest notoriske for dårlig lyd. Det har skapt et marked for ulike eksterne høyttalerløsninger, for eksempel de såkalte lydplankene.

Også Sonos har et utvalg av lydplanker, og nå har de kommet med et rimeligere tilskudd til de eksisterende modellene. Beam er både mindre og en god del rimeligere enn Sonos PlayBar og PlayBase. Med en bredde på bare 65 cm passer den fint også under mindre skjermer, hvis du heller vil ha den på veggen. I så fall må du ut med 600 kroner til et veggfeste.

Oppsettet går på et blunk: Fra alle kabler er koblet til og til enheten kan styres og spille musikk fra mobilen, går det høyst fem minutter.

Beam glir sømløst inn i Sonos-systemet med lyd i flere rom, hvis du har andre enheter fra selskapet, og den støtter den nye AirPlay 2-standarden. Den er med andre ord mye mer enn et ekstra høyttalersett til tv-en. Som resten av Sonos-sortimentet kan den også brukes til å spille musikk fra strømmetjenester som Spotify, Tidal, iTunes eller andre.

I motsetning til PlayBase og PlayBar, som kun har optisk tilkobling av lydkilde, bruker Beam HDMI for å få lyd fra tv-en via en HDMI ARC-kontakt (Audio Return Channel), som finnes på de fleste nyere tv-er. Hvis du har en tv uten slik utgang, følger det med en optisk adapter.

Lydbildet er langt klarere, bredere og mer detaljert enn fra tv-høyttalerne, men den kompakte planken har selvfølgelig visse fysiske begrensninger. Den kan imidlertid kobles til to mindre Sonos-høyttalere som bakhøyttalere i en hjemmekino, gjerne i samspill med en subwoofer fra samme selskap.

 

Fås kjøpt fra:

www.hifiklubben.dk

+ Enkel betjening
+ God og mye lyd for pengene
– Dyrt veggfeste
– Ennå ikke norsk stemmestyring

Konklusjon

Beam er en komptakt tv-høyttaler med stor lyd og enkel betjening til en fornuftig pris.

Spesifikasjoner

Merke
Sonos
Tilkobling
HDMI, AirPlay 2.0, WiFi, Optisk Lydadapter
Vekt
2,8 kg
Mål
6,85 x 65,1 x 10 cm