Du kan styre lyden i Sonos Ray med en serie berøringsfølsomme knapper på toppen.

Sonos Ray

En utmerket liten lydplanke til en overkommelig pris, men du får bedre lyd hvis du velger en litt dyrere modell.

av Morten Skeldal Østergaard #Høyttalere #Sonos
8.1

Sonos Ray gir bedre tv-lyd og fungerer samtidig med andre høyt-talere fra Sonos. På den måten kan du lytte til den samme musikken i alle rom i huset, eller du kan flytte avspillingen av musikk fra ett rom til et annet hvis du har flere høyttalere fra selskapet.

Utvendig er Sonos Ray bare en vanlig lydplanke til å plassere under tv-en. Den har en enkel design med avrundede hjørner, og det eneste som skiller seg ut er den store Sonos-logoen i midten. Når du har koblet til høyttaleren fysisk, tar det noen minutter å få den til å fungere sammen med Sonos-appen på telefonen. I vårt tilfelle skulle imidlertid Sonos Ray laste ned en systemoppdatering før den var helt klar. Sonos-appen fungerer med et stort utvalg av tjenester til musikk og podkaster, slik at du f.eks. kan spille av musikk direkte fra Spotify.

Vi testet Sonos Ray sammen med en ellers utmerket 55 tommers tv fra Samsung, og lydplanka ga lyden et klart løft sammenlignet med tv-apparatets innebygde høyttalere.  Tale i film er klar og lettforståelig, og bassen legger også en god bunn i lyden når det er behov for litt ekstra pondus til en action-sekvens. Når det er sagt har vi imidlertid fått mye bedre lyd fra andre tilsvarende høyttalere til tv-en, blant annet den litt større modellen Sonos Beam. Prisen på Sonos Ray er imidlertid også en del lavere.

Hvis du primært trenger en høyttaler til å høre musikk, kan du få bedre lyd for pengene ved å investere i en egen høyttaler til nettopp dette formålet.

Det er hull på baksiden slik at du kan henge Sonos Ray på veggen, men da må du kjøpe et spesielt Sonos-­feste til formålet.


+ Enkel design

+ God pris

– Lever ikke opp til lyden fra tilsvarende høyttalere

Conclusion

En utmerket liten lydplanke til en overkommelig pris, men du får bedre lyd hvis du velger en litt dyrere modell.

Spesifikasjoner

Merke
Sonos
Vekt
1,95 kg
Mål
55,9 x 9,5 x 7,1 cm