Volumet reguleres med berøringsknapper på toppen av høyttaleren.

Sony SRS-ZR7

Pc-høyttaler med mange muligheter.

av Morten Skeldal Østergaard #Høyttalere #Sony
7.7

Det er sjelden vi ser en høyttaler med så mange tilkoblingsmuligheter som Sony SRS-ZR7.

De fleste pc-høyttalere kan kun kobles til med en vanlig analog minijack, men Sony-høyttaleren har en USB-inngang som gjør det mulig å koble den til digitalt.

Det betyr i mange tilfeller at du får bedre lydkvalitet. Lydkortet i pc-en påvirkes nemlig av annen elektronikk i maskinen, slik at det lett oppstår støy i signalet som går ut gjennom hodetelefonutgangen.

SRS-ZR7 unngår problemet ved hjelp av den digitale overføringen. Dekodingen av lydfilen skjer ved hjelp av en innebygd DAC (digital-analog-konverter), som deretter sender lyden ut gjennom høyttaleren.

Høyttaleren kan også kobles til telefonen via Bluetooth. Den er dessuten utstyrt med NFC, en teknologi som gjør det svært enkelt å koble sammen Bluetooth-enhter. Det gikk da også helt uten problemer da jeg la telefonen på NFC-symbolet på høyttaleren.

I tillegg støtter høyttaleren Chromecast, slik at du kan få lyd fra pc eller telefon på den måten. Det gir blant annet den fordelen at du kan spille musikk gjennom flere høyttalere samtidig.

Lyden er god, høyttalerstørrelsen tatt i betraktning. Den er likevel best til vanlige Windows-lyder og for eksempel YouTube-videoer. Hører du ofte på musikk med mye bass, vil du nok savne litt saft og kraft ved lavere frekvenser.

Størrelsen og den avlange formen gjør at SRS-ZR7 passer perfekt under pc-skjermen.

 

Laveste pris finner du her:

www.prisjakt.no

 

+ Mange tilkoblingsmuligheter
+ Praktisk design

– Mangler litt bass
– Litt dyr

Konklusjon

En god og allsidig pc-høyttaler, men vi savner litt bass.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Tilkobling
Bluetooth, Chromecast, USB
Vekt
1,8 kg
Mål
8,5 x 8,5 x 29,9 cm