Den magnetiske holder, som her ses under kameraerne, gør det nemt at klikke kameraet på plads.

Asus ZenEye

Asus ZenEye holder effektivt øye med hus og hjem uten at du må betale et månedlig abonnement.

av Morten Skeldal Østergaard #Kamera #Asus
7.7

Asus ZenEye er en komplett pakke med alt du trenger for å overvåke boligen.

To kameraer og en sentral hub med god trådløs rekkevidde gjør at du kan holde øye med en stor del av hus og eiendom via ZenEye.

Den sentrale enheten, CloudHub, kobles til ruteren din via kabel og sørger deretter for forbindelsen med kameraene.

Det er ikke så nøye hvordan du henger opp de litt pussig utformede kameraene. Først må du montere en magnetisk holder, så fester du kameraet i ønsket vinkel på den. Det gjør det enkelt å ta ned kameraet for å lade det, men det gjør det like lett for en eventuell tyv å legge kameraet i lommen. Derfor kan det være smart å feste det noenlunde utilgjengelig for langfingrede individer.

Hele systemet styres av en app til mobilen, og du blir varslet så snart det skjer noe foran kameraet. Bildet er skarpt og godt, og kameraet gjør gode opptak også om natten ved hjelp av infrarødt lys, slik at det kan ta opp uten å bli oppdaget.

Synsvinkelen på kameraet er 120 grader. Det er ikke like vidvinklet som de beste konkurrentene, men det er ikke noe stort problem hvis du har litt avstand til det du vil overvåke.

Kameraene har både høyttaler og mikrofon, og dermed kan du snakke med folk som står foran kameraet via mobil-appen. Toveiskommunikasjonen blir imidlertid litt vanskelig av at det er noen sekunders forsinkelse mellom mobilen og kameraet. Det fungerer ikke optimalt.

ZenEye-appen gir god oversikt over kameraene, men den er langt fra like brukervennlig som appen til for eksempel konkurrenten Arlo. Det ser ut til at ingeniørene har fått fritt spillerom til å få appen til å fungere, men at man har glemt å få en designer til å ta seg av brukerflaten.

Du kan lagre opptakene fra ZenEye lokalt på nettverket ditt ved å bruke de åtte gigabytene med lagring som er bygd inn i CentralHub, eller du kan utvide kapasiteten med en ekstern harddisk. Hvis du vil være sikker på at harddisken med de avslørende opptakene ikke blir stjålet sammen med sølvtøyet og den nye tv-en, kan du opprette et abonnement. For cirka 600 kroner i året får du da mulighet til å lagre opptak fra 2–8 kameraer på nettjenerne til Asus.


+ Flott bilde

+ Gode natteopptak

– Litt spiss synsvinkel

– Uelegant app

Conclusion

Asus ZenEye holder effektivt øye med hus og hjem uten at du må betale et månedlig abonnement.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Type
Overvåkingskamera
Oppløsning
1920 x 1080 piksler
Tilkobling
Wi-Fi