CANON POWERSHOT SX720 HS

CANON POWERSHOT SX720 HS

Ekstrem zoom – laber bildekvalitet

av ERK #Kamera #Canon
6.0

Det nye lommekameraet fra Canon har to veldig sterke sider: Den optiske zoomen på hele 40x og bildestabilisatoren som er svært god til å motvirke bevegelsesuskarphet.

PowerShot SX720 HS er lett å komme i gang med. Bare pakk kameraet ut av esken, lad opp batteriet og sett inn et minnekort (ikke inkludert). Etter de innledende manøvrene der klokken og datoen stilles inn, er kameraet klar til bruk. Betjeningen er kort sagt enkel, og det går raskt å velge norsk som menyspråk.

Hvis du ser gjennom de tekniske spesifikasjonene, ser du at kameraet blant annet støtter trådløst nettverk. Meningen er at du skal kunne koble kameraet til hjemmenettverket, slik at det kan overføre bildene til en pc enten direkte eller via Canons “Image gateway”. Det hø¬res veldig smart ut, men vi hadde problemer med å få det til å virke.

Det var ingen veiledninger som demonstrerte hvordan man skulle gjøre det, og etter å ha kjempet med stort sett alle trådløse innstillinger og lastet ned programvare fra Canons hjemmeside, ga vi til slutt opp og koblet kameraet til pc-en med en USB-kabel. Først da fikk vi lagt bildene over på pc-en. Det gikk til gjengjeld akkurat like raskt og greit som det pleier å gjøre med Windows Utforsker og kameraer fra Canon.

Bildekvaliteten er på det jevne: Farger, lys og kontrast er stort sett naturtro, men selv om oppløsningen er på hele 20,3 megapiksler, er detaljene i vanlig norsk gråvær grovkornete og uten dybde. Vi har testet flere smarttelefoner som leverer bedre bildekvalitet under slike forhold. Med strålende sol fra skyfri himmel blir derimot resultatene fra SX720 HS ganske hederlige.

Konklusjon

I solskinn er SX720 HS et hederlig superzoomkamera. I gråvær er det mindre godt.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Type
Lommekamera
Oppløsning
20,3 megapixels
Zoom
40x
Korttype
SD, SDHC, SDXC
Tilkobling
Micro-USB, HDMI mini, trådløst nett (802.11n)
Mål
10,9 x 6,4 x 3,5 cm
Vekt
270 gram