Klappen er fastmonteret, og hænger under linsen, når du ikke har sat den på plads.

Creative LIVE! Cam Sync 1080p V2

Prisen er perfekt, og da kan vi fint leve med de småtingene som ikke er helt på topp.

av Morten Skeldal Østergaard #Kamera #Creative
7.5

Det er enkelt å komme i gang med videosamtaler på pc-en med Creatives nye nettkamera.

Kameraet skal bare plasseres oppå skjermen, så griper foten nærmest selv tak i kanten. USB-kabelen er ca. halvannen meter lang, og når den er koblet til en ledig port på pc-en, blir de nødvendige driverne installert automatisk og du er klar til å gå i gang. Det er en gjenge i foten slik at du ­også kan sette opp kameraet på et lite stativ på skrivebordet.

Vi prøvde kameraet med en håndfull videotjenester og den innebygde kamerafunksjonen i Windows. Bildet var skarpt og hadde god fargegjengivelse, men det var en del komprimeringsstøy – særlig i svakt lys.Bildekvaliteten var imidlertid bedre enn alt vi har sett i de innebygde kameraene i bærbare pc-er, og hvis du bare vil ha et billig nettkamera til videosamtaler på den stasjonære pc-en, er LIVE! Cam Sync absolutt ikke et dårlig valg. Lyden fra den innebygde mikrofonen er dessuten fin og klar, så motparten har ingen problemer med å høre hva du sier.

Hvis du bekymrer deg for privatlivet ditt på nettet, kan du glede deg over at det er en gummiklaff du kan sette foran linsen når du ikke bruker kameraet. Dessverre er ikke klaffen så elegant utført. I stedet for en skjult skyveklaff, henger den og dingler litt rotete under linsen når den ikke er satt i.


+ God pris

+ God lydkvalitet

– Klossete personvernløsning

Conclusion

Prisen er perfekt, og da kan vi fint leve med de småtingene som ikke er helt på topp.

Spesifikasjoner

Merke
Creative
Type
Webcam
Oppløsning
1920 x 1080 pixels
Tilkobling
USB 2.0
Mål
8,3 x 5,8 x 6 cm