Kameraet er nemt at klipse fast på skærmen.

Logitech Brio 4K Pro

Et godt og fremtidssikret nettkamera.

av Morten Skeldal Østergaard #Kamera #Logitech
9.5

Logitech Brio 4K Pro er et nettkamera fra øverste hylle. Du må bare   feste kameraet på toppen av skjermen med en klemme og koble ledningen til en USB-port i pc-en, så er du i gang.

Kameraet har så høy oppløsning at det er de færreste skjermene som holder følge: 4K er over åtte millioner piksler. Det er fire ganger  så mange piksler som Full HD, som fortsatt er oppløsningen i de fleste av dagens skjermer. Kameraet bør altså være fremtidssikret for noen år. Fordelen ved den høye oppløsningen er også at du kan zoome inn på motivet (deg selv), uten at det går ut over bildekvaliteten hos den du snakker med. Du bør imidlertid være forberedt på at kameraet krever en viss båndbredde.

Vi testet kameraet med en 20 Mbit-tilkobling, og det var til tider i utfall under en samtale via Google Hangouts. Vi forsøkte også å sitte tre personer foran kameraet, og da var det en stor fordel at kameraet har en bildevinkel på 90 grader, slik at alle kom med i bildet. Kameraet kompenserte selv for motlys, slik at motivet var godt belyst selv med et vindu i bakgrunnen.


+ Flott bilde med høy oppløsning

+ Bredt synsfelt

– Krever rask nettilkobling

Konklusjon

Et godt og fremtidssikret nettkamera.

Spesifikasjoner

Merke
Logitech