Kameraets holder kan foldes helt sammen og skrues på det medfølgende stativ.

Logitech C922 Pro HD Stream Webcam

Logitech-kameraet er så bra at det egentlig ikke har så mye for seg å velge en dyrere modell.

av Morten Skeldal Østergaard #Kamera #Logitech
9.0

C922 Pro HD ligger omtrent midt på treet i det store utvalget av nettkameraer fra Logitech, både når deg gjelder pris og kvalitet.

Det gir et sylskarpt bilde i videosamtaler via for eksempel Skype eller Google Hangouts, og selv om kameraet kan ta opp i Full HD med 1080 horisontale linjer, foretrakk vi faktisk en lavere oppløsning med 720 linjer. Samtalepartneren så ikke forskjell på skarpheten, og videostrømmen var mer flytende. I den litt lavere oppløsningen kan faktisk C922 levere 60 bilder i sekundet.

Fargene er naturtro, og C922 har ingen problemer med å takle dårlige lysforhold. Vi fikk brukbare opptak med både svak belysning og ved kraftig motlys fra et vindu.

Lydkvaliteten er virkelig god takket være to mikrofoner som dekker et bredt felt foran kameraet og gir et godt stereoperspektiv. Vi klarte å klemme inn en familie på fem i den 78 grader brede bildevinkelen foran kameraet, og det var ikke noe problem å høre hva personene ytterst i på sidene sa. Det er ofte et problem når man nøyer seg med den lille innebygde mikrofonen i en bærbar pc.

Kameraet festes øverst på skjermen ved hjelp av en praktisk klemme, og det er lett å både feste kameraet og ta det av igjen. Som en ekstra bonus er det et 1/4-toms hull under klemmen, slik at kameraet kan festes på et standard kamerastativ. Vi monterte C922 på det lille bordstativet som følger med i esken, og vi fikk, om ikke en bedre, så i hvert fall en annen vinkel på bildet.


+ God bildekvalitet

+ Tar opp lyd i et bredt felt

+ Praktisk klips

Konklusjon

Logitech-kameraet er så bra at det egentlig ikke har så mye for seg å velge en dyrere modell.

Spesifikasjoner

Merke
Logitech
Type
Nettkamera
Tilkobling
USB
Video
1080p
Mål
9,5 x 7,1 4,4 cm
Vekt
162 gram