Et polariseringsfilter reduserer reflekser.

Nextbase 522Gw

Et godt frontrutekamera som tar gode og skarpe videopptak av det som skjer i trafikken.

av Morten Skeldal Østergaard #Kamera #Nextbase
9.1

Et frontrutekamera er et videokamera for montering i bil, slik at man kan ta opp video gjennom frontruten og for eksempel dokumentere ulykker eller andre hendelser i trafikken.

Disse kameraene har hatt begrenset utbredelse her i landet, men det håper selskapet Nextbase å gjøre noe med ved hjelp av et kamera med betegnelsen 522GW.

Nextbase 522GW er lett å feste til frontruten med en sugekopp. Det får strøm fra en USB-kabel som krever litt arbeid å installere hvis den ikke skal henge løst fra kameraet.

Når kameraet først er på plass og i gang med å filme, går resten av seg selv. Sensorer i Nextbase 522GW registrerer selv at bilen begynner å bevege seg, og dermed vil kameraet fortsette å ta opp til det har fylt microSD-kortet du har satt i det. Deretter sletter kameraet automatisk de eldste opptakene.

Hvis bilen er involvert i en ulykke, registrerer kameraet vibrasjonene og beskytter det aktuelle opptaket mot sletting. En annen smart funksjon er at kameraet starter opptak hvis bilen blir påkjørt mens den står parkert. Du kan også beskytte et opptak manuelt hvis du ser noe du vil lagre til senere. I så fall er det bare å trykke på en knapp.

Skjermen på 522GW er på tre tommer og gjør det mulig å se opptakene, men kameraet kan også kobles til mobilen slik at du kan se opptakene på den.

Opptakskvaliteten er god. Det er bygd inn et polariseringsfilter foran linsen, og det reduserer reflekser fra blant annet frontruten. Bildet er skarpt nok til at det er lett å se registreringsnummeret på de nærmeste bilene.


+ Skarpe og gode opptak

+ Fungerer med telefonen

– Vanskelig å plassere på en diskré måte

Konklusjon

Et godt frontrutekamera som tar gode og skarpe videopptak av det som skjer i trafikken.

Spesifikasjoner

Merke
Nextbase