Sandbergs ActionCam 4K

Sandberg ActionCam 4K

Sandbergs ActionCam 4K er på papiret et billig actionkamera som leverer opptak i glimrende oppløsning, men det er det dessverre vanskelig å få med seg når man ser resultatet på en skjerm som er større enn kameraets egen.

av Mathias Alsted Lund Flinck #Kamera #Sandberg
6.1

Et actionkamera er smart å ha hvis du har lyst til å gjennoppleve fantastisk snorkling i tropiske farvann eller en spennende tur på motorsykkelen. Med aktionkameraet ActionCam 4K fra Sandberg har du et kamera som, i hvert fall på papiret, skal få med seg alle de action-mettede detaljene i skyhøy 4K-oppløsning.

Det er dessverre ikke slik jeg opplever det når jeg gjør opptak i Full HD- eller 4K-oppløsning. Under optimale lysforhold er bildekvaliteten akseptabel, men videoer blir uskape og kornete under dårlige lysforhold eller når man er i bevegelse. Med tanke på at et actionkamera er ment for nettopp slike forhold, blir jeg ikke spesielt imponert. Kameraet er også tiltenkt aktive fotografer, for det følger med en rekke festeanordninger som gjør det mulig å feste kameraet på alt fra hjelmen til sykkelstyret. Det følger også med et vanntett, gjennomsiktig kamerahus som holder kameraet tørt helt ned til 30 meter, slik at du skal kunne gjøre opptak både til lands, til vanns og i luften.

Du skal også kunne koble kameraet til en pc og bruke det som nettkamera, men det gikk ikke da jeg skulle teste det. Det ble nemlig ikke gjenkjent av Windows 10. Betjeningen er derimot enkel, og det tar ikke mange minuttene å finne ut hvordan du bruker fire knapper til å skifte mellom typer opptak eller justere bildekvaliteten.

+ Masse ekstrautstyr
+ Enkel betjening
– Bildekvaliteten imponerer ikke
– Enkelte funksjoner feiler

Se priser på kameraet her

Konklusjon

Billig actionkamera med masse funksjoner, ekstrautstyr og enkel betjening, med bildekvaliteten imponerer ikke.

Spesifikasjoner

Merke
Sandberg
Type
Actionkamera
Oppløsning
16 MP
Zoom
Nei
Korttype
MicroSD
Tilkobling
Micro USB, Micro HDMI
Video
3840 x 2140 piksler (30 fps), 2704 x 1520 piksler (30 fps), 1920 x 1080 piksler (60 fps), 1280 x 720 piksler (90 fps)
Blitstype
Ingen
Skjerm
2 tommer
Mål
5,8 x 3,9 x 2,4 cm
Annet
Monteringsbeslag, hus til filming under vann, USB-kabel, montering for sykkel, monteringsklemme, hjelmbøyle.