Linsen er stor og sårbar, men heldigvis beskyttes den af en automatisk lukkemekanisme, når du slukker for kameraet.

Sony Handycam FDR-AX43

Sony-kameraet leverer videoopptak som er flere klasser bedre enn det du får fra et mobilkamera.

av Morten Skeldal Østergaard #Kamera #Sony
8.8

I en tid da man kan ta forholdsvis gode og knivskarpe videopptak med en hvilken som helst smarttelefon, må et rent videokamera ha litt ekstra å by på for å rettferdiggjøre den forholdsvis høye prisen. Det nye Sony-kameraet, Handycam FDR-AX43, har da også egenskaper du ikke får i et mobilkamera.

Om Sony-kameraet er verdt prisen, kommer helt an på hva du skal bruke det til og hvor mye du skal bruke det, men det er ingen tvil om at bildekvaliteten ligger godt over det man får fra selv de beste kameramobliene.

Før lyset treffer den store bildebrikken, passerer det et velvoksent Zeiss-objektiv med store presisjonsslipte linser. Resultatet er flotte opptak under alle lysforhold.

Objektivet har 20x optisk zoom — altså en zoom som ikke forringer bildekvaliteten, som den digitale zoomen i mobilkameraer gjør. Det er vanskelig å holde kameraet helt i ro ved de lengste brennviddene, men den integrerte bildestabiliseringen gjør en god jobb med å kompensere for bevegelsene. FDR-AX43 ligger egentlig godt i hånden, men det oppladbare batteriet er litt i veien og havner akkurat der man helst vil plassere tommelen. Det kunne vært løst på en bedre måte.

Vi filmet noen av de samme motivene med både Sony-kameraet og en Huawei P30-telefon, som ellers har et glimrende kamera. Handycam FDR-AX43 hadde likevel både mer naturtro farger og større dybde i bildet. Hvis man for eksempel skal ta opp en video av en festdag som et bryllup, ville man garantert vært mer tilfreds med opptakene fra Sony-kameraet – særlig i innendørsbelysning litt senere på kvelden.

Lydkvaliteten fra den store innebygde mikronfonen er faktisk ganske god, men har har du behov for å ta opp for eksempel samtaler, kan du også koble til en ekstern mikrofon til siden av kameraet.

 


+ Imponerende videokvalitet

+ 20x optisk zoom

– Litt uheldig batteriplassering

Conclusion

Sony-kameraet leverer videoopptak som er flere klasser bedre enn det du får fra et mobilkamera.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Type
Videokamera
Oppløsning
3840×2160 pixels
Zoom
20x optisk
Korttype
SD-kort
Tilkobling
USB
Skjerm
3 tommer
Mål
14,3 x 7,3 x 8 cm
Vekt
510 gram