Sony Action Cam

Et robust kamera for friluftsfolk.

av Mikkel Jacobsen #Kamera #Sony
9.0

Sony Action Cam er for deg som er av den sporty typen, og som gjerne vil forevige utendørsaktivitetene i skarpe videoopptak. Du må riktignok betale en del for kameraet, men kvaliteten er deretter.

Bilde- og lydkvaliteten er nemlig god, og bildet holder seg rolig, nesten uansett hva kameraet utsettes for. Det er godt nytt, ettersom kameraets primærfunksjon er å være med på skituren eller å tåle en krasj med terrengsykkelen. Betjeningen kunne vært mer intuitiv, med den fungerer helt fint etter litt tilvenning.

Videofiler av så høy kvalitet som dette kameraet kan levere, tar plass. Derfor bør du også investere i et romslig microSD-kort for å få størst mulig utbytte av kameraet. 32 GB er et absolutt minimum, men det skader ikke å kjøpe et kort med vesentlig mer plass. Det er en ekstra utgift som det er viktig å ta med i beregningen.

Robust konstruksjon
I utgangspunktet er kameraet plassert i et robust plasthylster som skal beskytte mot elementene. Likevel er det enkelt å betjene. Det følger med forskjellig tilbehør, slik at du kan feste kameraet på for eksempel et fotostativ. En av de virkelig interessante medfølgende løse delene, er den lille, men effektive søkeren på størrelse med et litt stort armbåndsur (det følger faktisk med en klokkerem som passer til den lille skjermen). Det vises ikke noe bilde på selve kameraet, så det er godt å ha søkerskjermen for hånden for å forsikre seg om at alt er som det skal når man filmer.

Videofiler overføres til en pc ved hjelp av en medfølgende USB-kabel, og enklere kan det ikke gjøres. Det er også mulig å bruke kameraet sammen med en gratis telefonapp, og det fungerer fint. Det krever litt tålmodighet å parre kameraet med appen, men brukerveiledningen er grundig og god.

Fås kjøpt blant annet her:

www.japanphoto.no

+Høy bildekvalitet
+Robust
+God søkerskjerm
– Krever litt tilvenning

Konklusjon

Samlet sett er Action Cam en god investering for treningsnerden som også har en filmskaper i magen.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Type
Actionkamera
Oppløsning
Opptil 2160p
Korttype
Micro SD; Micro SDHC; Micro SDXC; MS Micro
Tilkobling
USB, micro HDMI
Video
X AVC S; MP4