Chromecast Ultra er ikke større enn at den får plass bak tv-en.

Chromecast Ultra

Googles førsteklasses Chromecast har blitt enda bedre, men mye dyrere.

av Morten Skeldal Østergaard #Mediespillere #Google
9.1

Chromecast har på kort tid blitt et av favorittproduktene her i redaksjonen. Den smarte Google-dingsen kan motta video fra blant annet NRK via internett og vise det på en tv. Chromecast er liten, enkel og ikke minst billig.

Den nyeste inkarnasjonen av
Chromecast bærer etternavnet Ultra. Tilnavnet skyldes at den kan vise tv-
bilder i Ultra HD, det vil si en oppløsning med fire ganger så mange piksler på skjermen som Full HD – og det er smart å lansere en Chromecast som er kompatibel med de mange nye tv-apparatene som selges med den høye oppløsningen. Den nye Chromecasten er like kompakt og brukervennlig som den forrige. Dessverre er ikke prisen like fantastisk lenger – den er faktisk dobbelt så høy som tidligere.

Bildekvaliteten er virkelig god, men det er fortsatt begrenset hvor mye innhold som kan strømmes. Det finnes mengder av HD-kanaler, men de sender som regel bare i 720p. Det vil si 720 horisontale linjer på skjermen mot 3840 linjer ved Ultra HD.

Netflix har imidlertid innhold i
Ultra HD og anbefaler at man minst har en internetthastighet på 25 Mbit/sekund. Vi matet Chromecast Ultra med en serie YouTube-klipp på et 4K-fjernsyn, og resultatet var svært overbevisende. Bildet hakket etter noen sekunder, men det hjalp å koble Chromecast Ultra på nettverket ved hjelp av den innebygde kabeltilkoblingen. Den muligheten er ny i forhold til forgjengeren, der man var nødt til å kjøpe en adapter.

Fås kjøpt blant annet her:
http://store.google.com

+ Liten og lett

+ Brukervennlig

– Dobbelt så dyr som forgjengeren

Konklusjon

Et virkelig godt produkt har blitt enda bedre, men det er selvfølgelig irriterende at det har blitt så mye dyrere.

Spesifikasjoner

Merke
Google
Tilkobling
HDMI, kabelnettverk
Lagringsplass
Ingen
Nettverk
802.11ac og kabelnettverk
Fjernkontroll
Nei, styres fra smarttelefonen
Vekt
47 gram
Mål
5,7 cm i diameter, 1,4 cm tykk.