Næsten alt kan klares ved at hoppe rundt i menuerne med cirkelknappen foroven.

Google Chromecast with Google TV

Det blir ikke mye enklere å strømme innhold til tv-apparatet enn med Chromecast with Google TV.

av Morten Skeldal Østergaard #Mediespillere #Google
9.2

«Chromecast with Google TV» er en rimelig måte å forvandle eldre tv-er til toppmoderne Smart TV-er. Hvis du har prøvd tidligere versjoner av Chromecast, kan du nok gjenkjenne designen her: Det er en liten plastklump som skal kobles til en HDMI-port på tv-en, og i den andre enden må den få strøm via en USB-kabel. Hvis tv-en har en ledig USB-port, kan du få strøm derfra, og ellers kan du bruke den vanlige mobilladeren.

«Chromecast with Google TV» kan brukes som tidligere versjoner av Chromecast ved at du trykker på Chromecast-ikonet i en videoapp, for eksempel Netflix på telefonen. Hvis telefonen og Chromecast er på samme nettverk, kan du starte avspillingen av det valgte innholdet på tv-en. Telefonen blir i praksis en fjernkontroll.

Det nye med «Chromecast with Google TV» er at den lille enheten også har sitt eget operativsystem, Google TV, som du kan styre med den medfølgende fjernkontrollen. Det gjør det enkelt å hoppe mellom flere tjenester, slik at du kan starte en tv-serie på HBO Max rett etter at du har sett en film på Netflix. Innholdet presenteres på tvers av alle tjenestene du har installert, så du kan velge mellom ulike anbefalinger uten å åpne hver enkelt tjeneste først. Fjernkontrollen er veldig enkel, men den gjør det den skal. I tillegg har den egne knapper til å åpne apper som YouTube og Netflix.

Det eneste vi savner er en enkel mulighet til å spille av egne videoer fra en ekstern harddisk.


+ Enkel strømming

Godt operativsystem med fjernkontroll

– Vanskelig å spille av egne filmer

Conclusion

Det blir ikke mye enklere å strømme innhold til tv-apparatet enn med Chromecast with Google TV.

Spesifikasjoner

Merke
Google
Tilkobling
USB-C, HDMI
Lagringsplass
8 gigabytes
Fjernkontroll
Ja
Vekt
56,7 gr
Mål
16,2 x 6,1 x 1,25 cm