Fjernbetjeningen har mange knapper, men man bruger stort set kun piletasterne i midten til at finde indhold på boksen.

Nokia Streaming Box 8000

Nokia Streaming Box 8000 er en utmerket underholdningsløsning for tilkobling til TV-en eller dataskjermen.

av Morten Skeldal Østergaard #Mediespillere #Nokia
9.3

Nokia Streaming Box 8000 er en liten TV-boks som viser innhold fra tjenester som Netflix og YouTube i flott 4K-oppløsning.

Alt du trenger for å komme i gang ligger i esken. I tillegg til den lille, sorte Streaming Box 8000 får du også en HDMI-kabel og en fjernkontroll inkl. et par AA-batterier.

Operativsystemet er Android 10, og det fungerer upåklagelig – ikke minst takket være den gode fjernkontrollen. Boksen og fjernkontrollen snakker sammen via Bluetooth, så de må pares når du slår på Streaming Box 8000 første gangen. Heldigvis krever det bare at du holder nede to taster på fjernkontrollen.

Startskjermen til Streaming Box 8000 viser snarveier til apper samt til innhold fra Netflix, og du kan selv flytte rundt på det meste, slik at du bare ser de appene og strømmetjenestene du bruker oftest. Du kan også laste ned spill og apper fra Google Play Butikk, som er en del av operativsystemet. Under oppsettet foreslår boksen å installere apper for de mest populære strømmetjenestene i det området du befinner deg i – i vårt tilfelle var det blant annet de nasjonale TV-stasjonene.

Det er enkelt å finne frem i menyen, og alt er skarpt og flott. Det samme er heldigvis tilfellet med video. Vi kjørte 4K-filmer fra både YouTube og Netflix, og alt ble spilt av i god kvalitet. Den lille boksen har gode tilkoblingsmuligheter: Det finnes både kabelnettverk, HDMI, USB-C og en eldre type USB-A-port. En litt trist overraskelse lå imidlertid skjult i porten til kabelnettverket. Da vi målte overføringshastigheten, oppdaget vi at forbindelsen til nettet var raskere når vi logget boksen på husets trådløse nettverk enn når vi koblet en nettverkskabel til porten på baksiden. Nettverksporten kan bare overføre 100 Mb/s, selv om den vanlige hastigheten i dag er det tidobbelte. 100 Mb er imidlertid fortsatt tilstrekkelig til å strømme video i 4K-oppløsning.


+ Flott videokvalitet

+ Vellykket operativsystem

– Tregt kabelnettverk

Conclusion

Nokia Streaming Box 8000 er en utmerket underholdningsløsning for tilkobling til TV-en eller dataskjermen.

Spesifikasjoner

Merke
Nokia
Tilkobling
HDMI, AV, Ethernet, Audio Out, USB-C, USB-A
Lagringsplass
8 GB
Nettverk
Wi-Fi 5
Fjernkontroll
Ja
Vekt
250 g
Mål
11,2 x 11,2 x 2,4 cm