Nvidia Shield leveres med både fjernkontroll og spillkontroller.

Nvidia Shield

Mediespiller og spillkonsoll i en liten boks.

av #Mediespillere #Nvidia
9.4

Nvidia Shield er en liten boks som forsøker å treffe en gyllen middelvei mellom mediespiller og spillmaskin. Det klarer den ganske godt.

Mediespilleren er utstyrt med forhåndsinstallert Netflix-app, og fordi operativsystemet er Android TV har den også en håndfull Google-apper klare til bruk. Du kan blant annet leie film via Google Play Film og spille musikk fra Play Musikk. Det finnes også en god YouTube-app, og alt er knyttet til Google-kontoen din, slik at du bare behøver å logge inn én gang.

Hvis du ikke finner en app til favorittstrømmetjenesten, enten det er HBO Nordic eller NRK, så kan du bruke den innebygde Chromecast-funksjonen. Det er såre enkelt: Du starter ganske enkelt strømmingen fra telefonen eller nettbrettet, akkurat som med en Chromecast på tv-en, ved å trykke på Chromecast-symbolet i appen.

Nvidia er kanskje best kjent som produsent av grafikkprosessorer, men Nvidia Shield har likevel ikke ytelser som kan måle seg med et godt skjemkort – og det er heller ikke nødvendig. Selv om man godt kan spille store og grafikktunge spill på den lille svarte boksen, blir de nemlig strømmet fra Nvidias egne nettjenere, som tar seg av alle de krevende beregningene. Ulempen med løsningen er at hvert eneste skjermbilde må sendes via internett, og det stiller ganske voldsomme krav til tilkoblingen. Du må minimum ha en 10 Mbit-tilkobling for å kunne spille, og det skader ikke hvis den er enda raskere hvis du vil ha en fullgod spillopplevelse.

Også de to fjernkontrollene som følger med, understreker Nvidia Shields dobbeltrolle som mediespiller og spillkonsoll. Den ene er en spillkontroller av samme type som man bruker med en PlayStation. Den andre er en liten, tradisjonell fjernkontroll som gjør det lett å navigere i de ulike menyene.

Du kan også bruke Googles talegjenkjenning. Dermed går det raskere å finne den rette tv-serien, forutsatt at du snakker høyt og tydelig. Nvidia selger også ekstra mikrofoner for hjemmebruk, slik at man kan bruke Shield som sentralen i et digitalt hjem og for eksempel fjernstyre lys, dørlåser og kaffetrakter.

.

 

Laveste pris finner du her:

www.prisjakt.no

 

+ Virker som Chromecast
+ Rimelig spillkonsoll
+ Rask betjening
+ Godt menysystem

 

Konklusjon

En svært god mediespiller med mange funksjoner.

Spesifikasjoner

Merke
Nvidia
Type
Mediespiller og spillkonsoll
Tilkobling
2 x USB 3.0, HDMI, kabelnettverk
Formater
H.264, H.263, Mpeg4, VP8, MJPEG, and AVI
Lagringsplass
16 GB (kan utvides via USB)
Nettverk
802.11ac og kabelnettverk
Fjernkontroll
Ja + spillkontroller
Vekt
250 gram
Mål
9,8 x 15,9 x 2,6 cm;