Skuffen til Blu-ray-skiver sidder gemt bag den store frontplade, der klapper ned, når du skal have adgang til skuffen.

Sony UBP-X800M2

Bildekvaliteten er enestående, men spilleren kan ikke brukes til så mye annet enn å spille av Blu-ray-filmer.

av Morten Skeldal Østergaard #Mediespillere #Sony
7.3

Bildekvaliteten er helt utrolig i Sonys Blu-ray-spiller UBP-X800M2, men du blir skuffet hvis du vil bruke den til noe annet enn å se på Blu-ray-filmer. Spilleren kan både spille av tradisjonelle Blu-ray-filmer i Full HD og de spesielle Blu-ray-­platene i Ultra HD.

Vi spilte av Bohemian Rhapsody, filmen om rockebandet Queen, i både Full HD og Ultra HD – også kalt 4K. Begge så omtrent like fantastiske ut fra sofaen på ca. 3,5 meters avstand på en 55 tommer skjerm. Da vi gikk tett på, kom detaljene i 4K-bildet klarere frem enn i Full HD. Vi kunne plutselig se detaljer som skjeggstubber og porer i huden helt tydelig på nærbilder. Bildekvaliteten ligger langt over det vi har sett på for eksempel strømmetjenestene Netflix eller HBO Max.

Det innebygde mediespillersystemet holder imidlertid ikke like høyt nivå. Du kan kjøre Netflix og YouTube, og du kan spille av filmer fra et USB-minne, en datamaskin på nettverket eller en NAS. Men det er også alt. Du får altså ikke muligheten til å installere flere apper – og de få appene som finnes, er presentert på en litt kjedelig oversiktsside. UBP-X800M2 er først og fremst til avspilling av fysiske medier, men her er til gjengjeld mulighetene mange: cd-er, dvd-er, Blu-ray, 4K Blu-ray og Super Audio cd-er med lyd i høy oppløsning.


+ Enestående bildekvalitet

+ Spiller av mange formater

– Få strømmealternativer

Conclusion

Bildekvaliteten er enestående, men spilleren kan ikke brukes til så mye annet enn å spille av Blu-ray-filmer.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Tilkobling
HDMI, USB
Formater
Blu-ray, Blu-ray 4K
Nettverk
Ethernet, Wi-Fi
Fjernkontroll
Ja