Sony UBP-X800M2

Sony UBP-X800M2

En god spiller for høyoppløst film, men menysystemet trenger en oppdatering.

av Morten Skeldal Østergaard #Mediespillere #Sony
7.2

De fleste nye tv-apparater har den svært høye Ultra HD-oppløsningen, kanskje er bedre kjent som 4K. Det betyr at de har 3840 x 2160 bildepunkter, altså fire ganger så mange som en Full HD-skjerm.

Hittil har det riktignok ikke vært så mye innhold i Ultra HD-formatet, men nå begynner det det så smått å komme både spillere og innhold. Sony UBP-X800M2 er en Blu-ray-spiller som er i stand til å vise Blu-ray-filmer i Ultra HD, og det gjør den aldeles glimrende. Bildet på testskjermen var overbevisende detaljert og flott. Det er imidlertid ikke lett å se forskjell på Full HD og Ultra HD når man sitter i en vanlig sofaavstand på rundt fire meter fra den 55 tommer store skjermen.

Løsningen med at nesten hele fronten åpnes når man skal legge i en plate, er litt pussig. Spilleren gir fra seg en svak summing når den leser av platen, men lyden er så svak at den overdøves fullstendig av våre ganske actionfylte testfilm.

UBP-X800M2 kan også brukes som mediespiller. Du kan laste ned filmer, bilder eller musikk fra en pc eller en nettverksdisk på det lokale nettverket. Avspillingen styres av en liten, men oversiktlig og god fjernkontroll av plast.

Dessverre er vi ikke like imponert over operativsystemet på spilleren. Det er ganske tungvint å jobbe seg gjennom menysystemet, og spilleren nektet å spille av mange hjemmevideoer fra forskjellige kameraer.

Blu-ray-teknologien har nok det meste av fremtiden bak seg. Bredbåndstilkoblingene blir stadig raskere, og det blir mer og mer vanlig å strømme film i høy oppløsning enn å kjøpe Blu-ray- eller dvd-plater. Derfor er det synd at UBP-X800 ikke fungerer bedre enn den gjør som mediespiller.

Spilleren har også apper til både Netflix og YouTube der du finner 4K-filmer, og Netflix har fått sin egen knapp på fjernkontrollen. Avspilling av filmer fra de to tjenestene fungerer fint og med overbevisende resultat – særlig i 4K-klipp fra YouTube.


+ Lekker 4K-kvalitet

+ Støysvak

– Dårlig menysystem

– Enkelte formater kan ikke spilles

Conclusion

En god spiller for høyoppløst film, men menysystemet har behov for en oppdatering.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Type
Blu-ray-spiller
Tilkobling
2 x HDMI (inkl. audio-only), digital audio-ut (koaksial)
Formater
HEVC (.mkv, .mp4, .m4v, .m2ts, .mts), VP9 (.webm, .mkv), VP8 (.webm, .mkv), VP6 (.flv), MPEG-1 Video/PS (.mpg .MPEG, .mkv) [.VOB, .VRO], MPEG-2 Video/PS, TS ( .mpg.MPEG, .m2ts, .mts, .mkv) [.VOB, .VRO], MPEG-4 AVC (.mkv, .mp4, .m4v, .m2ts, .mts) ,MPEG-4/AVC (.mov, 3gp, .3g2, .3gpp, .3gpp2, .flv), Xvid (.avi, .mkv), WMV9 (.wmv, .asf, .mkv), AVCHD-diskformat,VC1 (.m2ts, .mts, .mkv), Motion JPEG (.mov, .avi)
Fjernkontroll
Ja
Vekt
3,8 kg
Mål
430 x 50 x 265 mm