Netflix har sin egen knap på fjernbetjeningen, så dens app kan åbnes med et enkelt tryk.

Xiaomi Mi Box S

Mi Box S spiller av høyoppløst video med god kvalitet, men operativsystemet er ikke helt knirkefritt.

av Morten Skeldal Østergaard #Mediespillere #Xiaomi
7.9

Mi Box S fra kinesiske Xiaomi gjør det enkelt å se filmer i Ultra HD-oppløsning på tv-en.

Den lille, sorte boksen kobles enkelt til tv-en med en HDMI-kabel for å forvandle selv en halvgammel flatskjerm til en moderne smart-tv. Operativsystemet på Mi Box S er Android TV, og det betyr at du får noen gode funksjoner fra Googles produktutvalg, som for eksempel muligheten til å chromecaste til boksen. Du starter helt enkelt en av de mange appene på mobilen som støtter Chromecast. Trykk deretter på Chromecast-ikonet for å strømme videoen til Mi Box S.

Du kan også starte en film direkte fra boksen med fjernkontrollen. Android TV har gode og oversiktlige menyer, og du kan selv velge hvilke tjenester du vil ha snarveier til. Du kan for eksempel få anbefalinger om det nyeste innholdet på Netflix eller YouTube. Den lille, medfølgende fjernkontrollen har ikke så mange funksjoner, men den har det du trenger, og det er enkelt å hoppe rundt i boksens menyer. Av og til hender det at menyen nøler litt før den gjør det du ber den om, så det ville nok gjort underverker hvis det var en litt raskere prosessor i enheten.

Heldigvis opplever du ikke den samme nølingen når du ser film eller tv via Mi Box S. Alt vi testet ble vist flytende og flott, uansett om den valgte oppløsningen var Full HD eller Ultra HD.

Google Assistent har fått en egen knapp. Når du trykker på den kan du snakke inn kommandoer og for eksempel be de smarte lyspærene i hjemmet om å dempe lyset slik at du er klar til å se film på Mi Box S.


+ Innebygd Chromecast

+ Godt operativsystem

– Litt nøling i menyene

Conclusion

Mi Box S spiller av høyoppløst video med god kvalitet, men operativsystemet er ikke helt knirkefritt.

Spesifikasjoner

Merke
Xiaomi
Tilkobling
HDMI, USB
Formater
RM,MOV,VOB,AVI,MKV,TS,Mp4,3D
Lagringsplass
8 GB
Nettverk
Wi-Fi 5
Vekt
148 gr
Mål
9,5 x 9,5 x 1,7 cm