Test av Adata UC370

ADATA UC370 64 GB USB Flash Drive

Hvis du er ute etter en kompakt minnepinne som passer til både telefon, pc og Mac, så er ADATA UC370 et opplagt valg.

av Christian Slot #Minnepinner #ADATA
7.4

En minnepinne er gjerne på størrelse med en lillefinger, den har begrenset lagringskapasitet – og bare én tilkoblingsmulighet.

Den smarte minnepinnen med navnet UC370 – USB-C OTG Flash Drive gir deg derimot mulighet til å bruke både vanlig USB og USB-C. UC370 fås dessuten med helt opptil 64 gigabyte og måler bare tre centimeter.

Den lille minnepinnen er primært beregnet på telefoner og nettbrett som kjører Android 4.1 eller nyere. Det er smart, fordi det gjør det til en enkel sak å overføre bilder og andre filer manuelt mellom Android-enhet og pc – uten kabler eller trådløs tilkobling.

Adata lover overføringshastigheter med USB-C på opptil 10 gigabit per sekund. Vi oppnådde riktignok aldri så eksepsjonelle hastigheter, men ytelsen er absolutt konkurransedyktig.

UC370 er ifølge ADATA både vann-, støv- og støtsikker. Dermed bør alle data være sikre, selv om du skulle bli utsatt for uhell.

Prisen er imidlertid høy, og du finner vanlige minnepinner med samme lagringskapasitet til halve prisen.

Forhandler og pris finner du her

+ To USB-tilkoblinger
+ Svært kompakt
+ Vann-, støv-, og støtsikker
– Forholdsvis dyr

Konklusjon

UC370 er liten, og de to tilkoblingsmulighetene gjør den til et kjekt reisefølge. Den høye prisen virker nok likevel avskrekkende på mange.

Spesifikasjoner

Merke
ADATA
Kapasitet
64 GB
USB-standard
USB-A 3.1 (bakoverkompatibel med USB 2.0) og USB-C
Annet
Vann-, støv- og støtsikker
Skrivehastighet
30 Mb/s
Lesehastighet
25 Mb/s