Siderne er belagt med gummi for at give et bedre greb om musen.

AOC GM530

GM530 er en udmærket computermus, men du kan få lige så gode mus til en fornuftig pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #AOC
8.1

AOC GM530 er en ganske enkel mus som tilfredsstiller de fleste, og som har en ganske ok pris.

Det er bare å koble musen til en ledig USB-port, så er den klar til bruk. USB-ledningen er trukket med tekstil, og produktet gir i det hele tatt inntrykk av å være satt sammen av gode materialer.

Formen er i utgangspunktet symmetrisk, men plasseringen av knappene avslører at musen er for høyre­hendte. Den har gummibelegg på sidene, og det gir et godt grep, til tross for den glatte overflaten på den øverste delen.

Fra nettsiden til AOC kan man laste ned et program for innstilling av musen. Programmet har flere fine grunnleggende funksjoner, og du kan blant annet opprette profiler der du tildeler de ulike knappene forskjellige funksjoner. Her hadde det likevel vært fint hvis knappen for å veksle mellom profilene hadde sittet på oversiden og ikke under musen, slik den faktisk gjør. Det er litt irriterende å måtte løfte musen hver gang man vil endre profil, for eksempel for å bruke spesielle funksjoner i et program. I innstillingsprogrammet kan du også endre det fargerike lyset på den bakerste delen av musen.

Prismessig ligger musen i sjiktet under de aller beste. Hvis du bare er ute etter en billig mus til en lav pris, vil vi faktisk heller anbefale AOCs egen billigmus, GM500, som vi testet ganske nylig.


+ Gummisider gir godt grep

+ Fin mekanisk kvalitet

– Plassering av profilknapp

Conclusion

GM530 er en udmærket computermus, men du kan få lige så gode mus til en fornuftig pris.

Spesifikasjoner

Merke
AOC
Kabel/trådløs
Kabel
Tilkobling
USB
Antall taster/knapper
7
Kabellengde
1,8 m
Mål
12,1 x 6,4 x 4 cm
Vekt
101 g
Sensor
16.000 DPI