Musens lyseffekter kan også programmeres

ASUS ROG Chakram X

En mus med styrespak på siden er en interessant tanke. Men det fungerer ikke i praksis.

av Henrik Ræder Clausen #Mus #Asus
7.8

ROG Chakram X er en luksusmus med integrert styrespak til  snarveier. Det er interessant, men ikke så enkelt å bruke i praksis, og går ut over plasseringen av andre knapper.

I daglig bruk er Chakram X utstyr helt i toppklasse. Den er presis og rask, og den kan stilles inn på alle tenkelige måter. Knappene reagerer godt, og musen fungerer på nesten alle overflater.

Det spesielle med denne modellen er at det er en liten styrespak på siden som kan programmeres til å utføre snarveier i spill og programmer. Det medfølgende programmet gjør det enkelt å tildele disse funksjonene, inkludert lengre tastesekvenser. I praksis er funksjonen dessverre ikke så rask å bruke som du kunne ønske deg. Når den aktiveres med tommelen, må du holde igjen med høyre side av hånden, og det kan være vanskelig.

En annen ulempe med den innebygde styrespaken er at de vanlige forover- og bakoverknappene på venstre side er flyttet litt bakover, og dermed er de blitt vanskeligere å aktivere.
I praksis må du stoppe opp for å flytte hånden bakover på musen, og dermed blir snarveiene mindre effektive.

Musen kan kobles til på tre måter: via kabel, via en medfølgende adapter og via Bluetooth. At det er to trådløse muligheter, skyldes at Bluetooth gir forsinkelser, noe som kan være et problem i spill.

Den myke, tekstilbelagte kabelen kan også brukes til lading. Du kan imidlertid droppe kabelen helt, for musen kan også lades på enhver trådløs standardlader. Og den lader raskt opp til 150 timer, som er batteriets maksimale kapasitet.

En detalj for feinschmeckere er at kontaktene under de to hovedknappene er utskiftbare. Det følger med et ekstra sett, slik at du på få minutter kan veksle mellom mekaniske presisjonsknapper og mer smidige optiske. Begge er av god kvalitet, så få vil bruke den muligheten regelmessig.


+ Topp presisjon
+ Mange innganger
– Vanskelig plasserte knapper

Conclusion

En mus med styrespak på siden er en interessant tanke. Men det fungerer ikke i praksis.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Tilkobling
USB / USB / Bluetooth
Antall taster/knapper
8
Kabellengde
2 m
Mål
13,3 x 7,7 x 4,3 cm
Vekt
127 g