Det lille joystick sidder langt fremme på siden af musen og kan være lidt svært at nå.

ASUS ROG Chakram

Asus ROG Chakram er en allsidig mus, som kan kobles til datamaskinen på tre forskjellige måter.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Asus
9.1

Asus ROG Chakram er en av de mest allsidige musene vi har testet. Du bestemmer selv om du vil bruke musen trådløst via Bluetooth eller sammen med den medfølgende USB-adapteren – og hvis du foretrekker en kabelforbindelse, kobler du bare USB-kabelen til USB-C-porten på «snuten» av musen. Valget er ditt.

Du kan også velge om du vil lade musen ved hjelp av kabelen eller trådløst som med en mobiltelefon. Du må imidlertid selv skaffe deg en trådløs lader.

I tillegg til de gode tilkoblingsmulighetene, har musen også en liten styrespak på siden. Den kan brukes som en slags styrekonsoll i spill, men du kan også bruke den til å flytte rundt på markøren i et tekstdokument i stedet for å bruke piltastene.

Musen ligger utrolig godt i hånden. Det er bare styrespaken som sitter litt vanskelig plassert, slik at vi måtte flytte hånden litt rundt på siden av musen for å nå den med tommelen. Ved vanlig bruk fungerer musen utmerket. Det er en liten hylle på siden som du kan hvile tommelen på, og det er faktisk mer behagelig enn å la den gli fritt over musematten som med andre mus. Det er en designdetalj som vi gjerne vil se mer av. Musen er forholdsvis lang og passer best til litt større hender.

Asus ROG Chakram er opplyst fra innsiden av fargede LED-lys i tre forskjellige soner. Lyset i sonene kan styres uavhengig av hverandre med det utmerkede innstillingsprogrammet for Windows. Totalt sett en allsidig mus med en overraskende behagelig tommelfingerhylle.


+ Fritt valg av tilkobling

+ Behagelig tommelfingerhylle

– Vanskelig å nå styrespaken

Conclusion

Asus ROG Chakram er en allsidig mus, som kan kobles til datamaskinen på tre
forskjellige måter.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Kabel/trådløs
Kabel, trådløs, Bluetooth
Tilkobling
Kabel, trådløs, Bluetooth
Antall taster/knapper
6
Kabellengde
1,8 meter
Mål
13,3 x 7,7 x 4,3 cm
Vekt
121,6 gram (uden kabel)
Sensor
16.000 DPI