Du kan styre lyset i ROG Gladius III med en knap i bunden eller med musens indstillingsprogram.

ASUS ROG Gladius III

ROG Gladius III er en god datamus, men prisen er litt i overkant hvis du ikke trenger å kunne bytte ut reservedeler på musen.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Asus
8.2

ASUS ROG Gladius III er en mus som er skapt for å vare i mange år. Det følger nemlig med to reservedeler og et lite verktøy i pakken, slik at du selv kan skifte de små kontaktene under museknappene når de en dag er slitt helt ned.

I vårt testlaboratorium har vi brukt samme datamus uavbrutt i nesten 15 år, så du kan regne med å bruke ROG Gladius III et par tiår eller mer.

Prisen er litt høyere enn vi ville gjettet på ut fra musens kvalitet og funksjoner. Det skyldes nok spesielt de to ekstra kontaktene, for det er ikke noe spektakulært ved selve musen.

ROG Gladius III er fremstilt i glatt plast, så selv om den egentlig passer fint i hånden, kan den likevel gli litt. Musens utforming er ikke symmetrisk, men har en lett kurve slik at musen former seg etter høyre hånd. Hvis du bruker venstre hånd, føles musen litt malplassert.

Det finnes en trådløs utgave av ROG Gladius, men testmodellen kobles til pc-en med en myk stoffkabel, noe som er praktisk ettersom den ikke vikler seg så lett når du pakker ned musen og tar den med deg.

Det er heller ingen spesielle knapper på oversiden av musen. I tillegg til de to store knappene og musehjulet sitter det bare et par knapper ved tommelen din, slik at du for eksempel kan hoppe frem og tilbake mellom nettsider. Du kan dessuten stille inn musens pekerpresisjon i fire forskjellige trinn med et raskt trykk på knappen bak musehjulet.

Tre områder av musen er opplyst – blant annet musehjulet – og du kan endre lysmønstre ved å trykke på en knapp nederst på musen.

 


+ Ligger fint i hånden

+ Praktisk stoffkabel

– Glatt overflate

Conclusion

ROG Gladius III er en god datamus, men prisen er litt i overkant hvis du ikke trenger å kunne bytte ut reservedeler på musen.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Kabel/trådløs
Kabel
Tilkobling
USB
Antall taster/knapper
6
Kabellengde
1,8 meter
Mål
12,3 x 6,8 x 4,4 cm
Vekt
79 gram
Sensor
19.000 DPI