D 2 Pro lades op ved at slutte det lidt specielle USB-kabel til musens snude.

Glorious Model D 2 Pro 4K/8KHz Edition

En enkel og fjærlett mus som gjør jobben ved dataskjermen til en lek.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Glorious
9.0

Den ekstremt lette musen med navnet Model D 2 Pro har ikke mange funksjoner. Til gjengjeld virker samtlige tilnærmet perfekt.

Musen er formet for høyre hånd og legger seg behagelig i håndflaten. Alle knappene er godt plassert for fingrene på en gjennomsnittlig mannshånd, og de gir såpass motstand at man ikke kommer til å trykke på dem ved et uhell. Under knappene er det plassert optiske brytere som både er raskere og mer holdbare enn mekaniske brytere.

Fire store teflonputer på undersiden gjør musen superglatt, slik at den fyker over musematten nærmest uten motstand. Kombinert med den lave matchvekten på bare 59 gram betyr det at det kreves minimalt med innsats å bruke den også til lange økter foran dataskjermen.

Musen leveres dessuten med en god ledning som kan brukes til både lading av det innebygde batteriet, og som forlenger til adapteren som gir trådløs forbindelse mellom mus og pc. Selve USB-kontakten har en litt sær utforming som kan gjøre den vanskelig å bruke sammen med annet utstyr.

Presisjonen velger man ved å trykke på en knapp øverst på musen. På undersiden sitter en LED-indikator som viser den aktuelle innstillingen. Det ville utvilsomt vært mer praktisk hvis man slapp å løfte musen for å se den nevnte innstillingen.


+ Superlett

+ Gode knapper

– Pussig plassering av LED-indikator

Conclusion

En enkel og fjærlett mus som gjør jobben ved dataskjermen til en lek.

Spesifikasjoner

Merke
Glorious
Tilkobling
USB
Antall taster/knapper
5
Kabellengde
1,8 m
Vekt
59 g
Sensor
26.000 DPI, 8.000 Hz