Den dobbelte trådløse ladestation er ekstraudstyr. Den koster cirka 500 kroner.

HyperX Pulsefire Dart

HyperX Pulsefire Dart er en mus med mange gode funksjoner, men prisen er også høy.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #HyperX
8.6

De fleste mus er konstruert slik at den øverste delen er utformet i ett stykke. Det betyr at de to store primærknappene er bygd sammen med den delen du hviler håndflaten på. Slik er det ikke med HyperX Pulsefire Dart, der hver knapp i stedet er skilt fra resten av overflaten. Derfor er det også lett å trykke på knappene selv om fingrene ikke når helt ut til enden av musen. Det er spesielt en fordel hvis det er flere med forskjellig håndstørrelse som bruker den samme musen.

Pulsefire Dart er en stor mus for høyrehendte. Nederste del av tommelen hviler på et lite utspring, og musen ligger generelt godt i hånden. Et område med gummiriller på hver side sikrer et godt grep.

Det finnes mange muligheter for å koble musen til en pc. Du kan koble den til direkte med en USB-kabel, eller du kan droppe kabelen og i stedet bruke den lille USB-adapteren til å bruke musen trådløst. Det er ingen merkbar forsinkelse når du bruker den trådløst, så det er nok det beste valget for de fleste. Når musen brukes trådløst, legger man også bedre merke til hvor lett den er. Den glir nesten vektløst over underlaget, og den presise sensoren fungerer fint også på blanke bordflater.

Det er farget lys i både musehjul og i logoen bak på musen. Du kan laste ned gratisprogrammet Ngenuity fra Microsoft Store i Windows 10. I programmet kan du velge farge på lyset, hastigheten på musen og funksjonene til knappene. Ngenuity er enkelt bygd opp med faner og bilder av musen som gjør det lett å få oversikt over hva man er i gang med å endre.

Pulsefire Dart kan lades på to måter. Du kan bruke den tradisjonelle løsningen med en USB-kabel, eller du kan lade den trådløst ved å sette den på en trådløs ladeplate. Det kan for eksempel være HyperX ChargePlay Base, som er lagd spesielt for musen. Den lader musen raskt, slik at du bare må lade den i noen minutter før du er klar til å jobbe videre. ChargePlay Base har plass til å lade to enheter samtidig, men koster rundt 600 kroner. Det er lett å finne rimeligere alternativer hvis du vil nøye deg med en enklere ladeplate. Alle ladeplater som følger Qi-standarden kan brukes, og det gjør de fleste.

Batteritiden er ikke den beste vi har opplevd, men du behøver ikke å være redd for å slippe opp for strøm mens du bruker musen. Etter å ha ladet musen helt opp, kunne vi arbeide en hel arbeidsuke før den måtte lades.


+ God ergonomi

+ Trådløs lading

– Høy pris

Konklusjon

HyperX Pulsefire Dart er en mus med mange gode funksjoner, men prisen er også høy.

Spesifikasjoner

Merke
HyperX
Kabel/trådløs
Både kabel og trådløs
Tilkobling
USB via kabel eller trådløs adapter
Antall taster/knapper
6
Kabellengde
1,8 meter
Mål
124,8 x 73,9 x 43,6 mm
Vekt
112 gram uten kabel
Sensor
800 / 1600 / 3200 DPI